Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Πού καταντήσαμε… Μας έβαλε τα γυαλιά η Μποτσουάνα, ακόμη και η Ρουάντα!


Πού καταντήσαμε… Μας έβαλε τα γυαλιά η Μποτσουάνα, ακόμη και η Ρουάντα!Πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα σε ανταγωνιστικότητα και διαφάνεια!
Δεν μας τα είπε καλά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μιλώντας στο συνέδριο Prodexpo, που διοργανώθηκε στην Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε. Προσπαθώντας να θριαμβολογήσει για το ότι πάμε καλά, ότι βγήκαμε στον αφρό, είπε πως «κερδίσαμε 28 θέσεις
στην ανταγωνιστικότητα της χώρας μέσα σε δύο χρόνια».
Παρέλειψε εσκεμμένα να πει ότι η χώρα μας παραμένει ουραγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι στην 81η θέση που… καταλάβαμε βρίσκεται και η Μολδαβία και η Ουρουγουάη. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο κακό από πλευράς προόδου της Ελλάδας. Γιατί στην έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα είμαστε σε χειρότερη θέση από τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, με την Μποτσουάνα να είναι στην 74η θέση και τη Ρουάντα στην 62η!
Για ποια επομένως ανάπτυξη μιλάτε, κύριε Μηταράκη; Ακόμη και οι αριθμοί σάς διαψεύδουν.
Τα στοιχεία, όμως, για την Ελλάδα είναι πολύ αρνητικά και σε άλλους τομείς.
* Σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, η Μποτσουάνα βρίσκεται στις πρώτες 30 ΜΗ διεφθαρμένες χώρες, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται στην 80ή (!) θέση.
* Στην αξιολόγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας σε σχέση με τις ρυθμίσεις που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα (έναρξη επιχείρησης, πρόσβαση σε κεφάλαια, φορολογία, ηλεκτροδότηση, άδειες κατασκευής κ.λπ.) η Ελλάδα βρίσκεται στην 72η θέση και η Μποτσουάνα στην 56η!
Δυστυχώς, τα νούμερα δεν ευτυχούν, δεν επιβεβαιώνουν το «success story» σας, κύριε πρωθυπουργέ. Και για αυτό, για την τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός, δεν σας φταίει ούτε ο λαϊκισμός ούτε ο… Τσίπρας…
Και μόνο το ότι μας έχει καπελώσει η Μποτσουάνα, ακόμη και η Ρουάντα, είναι μεγάλη ντροπή για όλους μας. Και πρωτίστως για αυτούς που μας κυβέρνησαν. toparon

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.