Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Θράσος χιλίων πιθήκων από τον Έρογλου… Και ο Μπένι χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά του Νταβούτογλου


Θράσος χιλίων πιθήκων από τον Έρογλου… Και ο Μπένι χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά του Νταβούτογλου
Η κατάσταση στα εθνικά θέματα έχει ξεφύγει τελείως, με τις τουρκικές προκλήσεις να αποτελούν πλέον καθημερινότητα… Κι όμως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς και Νίκος Ανα(ν)στασιάδης αντί να προχωρούν σε άμεσες και δραστικές κινήσεις συνεχίζουν, στον δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Παπανδρέου, να χαϊδεύουν κι από πάνω τα αυτιά των «γειτόνων»…

Μέρος της προκλητικότητας ο Έρογλου, ο οποίος διαθέτει Θράσος χιλίων πιθήκων… Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, απέστειλε επιστολή στον Μπαν Γκι- Μουν κατηγορώντας επί της ουσίας τους Ε/κ ότι ψεύδονται για τις τουρκικές προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να αναστείλουν τις διαπραγματεύσεις.
Στην επιστολή του προς το ΓΓ του ΟΗΕ, ο Ντερβίς Έρογλου ζητεί από τον Μπαν Γκι-Μουν να χρησιμοποιήσει την αποστολή των καλών του υπηρεσιών για να εξασφαλίσει την επιστροφή της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ούτω καλούμενης προεδρίας, στην επιστολή του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκφράζει απογοήτευση και λύπη για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναστείλει τις συναντήσεις των δύο ηγετών και των διαπραγματευτών, που θα γίνονταν στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Αίντα.
Ισχυρίζεται ότι η εξέλιξη αυτή είναι “ένα τεχνητό πρόβλημα” που δημιούργησε η ελληνοκυπριακή πλευρά, λέγοντας ότι ο ίδιος όφειλε να απευθυνθεί στον κ. Μπαν σε σχέση με τις συνομιλίες.
Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο ίδιος έδειξε πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για λύση από τον Απρίλιο 2010, υποστηρίζει ότι επέδειξε παράλληλα και εποικοδομητικό πνεύμα και ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, ισχυριζόμενος ότι οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκονται στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε δύο προτάσεις που κατέθεσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 και στις 29 Σεπτεμβρίου 2012.
Στην επιστολή του ο κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι τα όσα λέγει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το Μπαρμπαρός (Barbaros Hayrettin Pasha) είναι λανθασμένα, χαρακτηρίζοντας “προκλητικές” τις προσπάθειες – κάτα την έκφρασή του – της ελληνοκυπριακής πλευράς να στερήσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Υποστηρίζει επιπλέον ότι η αναστολή των διαπραγματεύσεων ήταν “μια προσχεδιασμένη κίνηση και απόφαση των ελληνοκυπριακών Αρχών και της ελληνικής κυβέρνησης”, κατά την έκφρασή του.
Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία ευκαιρία για μια συνολική λύση του Κυπριακού.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.