ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ HELLASFORCE!

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Ο Βασιλιάς Αντίγονος ο Μονόφθαλμος είναι ένας από τους υψηλούς «φιλοξενούμενους» του μεγαλειώδους ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη;
Σε αυτόν και σε άλλους στρατηγούς του Μ. Αλεξάνδρου που κατέκτησαν την Ασία και στη συνέχεια υπήρξαν κεντρικά πρόσωπα στους πολέμους των διαδόχων φαίνεται να ήταν η τελευταία τους κατοικία ο λόφος Καστά –που είναι 4 φορές μεγαλύτερος απ τους Βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα – .


Το εκπληκτικό είναι ότι μπορεί να διαθέτει μικρές πιθανότητες να βρίσκεται στην Αμφίπολη ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου –εντούτοις κάποιοι δεν αποκλείουν το γεγονός ότι ο μέγας στρατηλάτης – ο οποίος ήθελε διακαώς να ταφεί στην Αμφίπολη- να μεταφέρθηκε η σορός του από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου -μετά τις ταραχές και τις αντιπαραθέσεις Χριστιανών κατά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και των μνημείων – με μυστικότητα στην Αμφίπολη.
Φαίνεται καθαρά πως υπάρχουν σχέδια σφράγισης του τάφου- γεγονός που αποδεικνύει ότι κρύβει ενδιαφέροντα και πολύτιμα μυστικά !! Αρχαιολογικοί κύκλοι τονίζουν πως σε κανέναν μακεδονικό τάφο δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα πλήρωση με χώμα από τους ίδιους τους κατασκευαστές και σε όσους τύμβους έχουν βρεθεί και είναι συλημένοι έχουμε μεν συγκέντρωση χωμάτων , αλλά όχι μέχρι την οροφή…
- Και πως κατάφεραν να γεμίσουν τον τάφο με χώμα μέχρι την οροφή;
- Και που βρίσκεται ο στεγανός χώρος-χώρος ασφαλείας- όπου βρίσκονται τα κτερίσματα μαζί με τα οστά του νεκρού;
- Πάντως έγκυρες αρχαιολογικές πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τόνιζαν στον υπογράφοντα με βεβαιότητα πως «πρέπει να έχουμε εδώ τον Βασιλικό τάφο του Αντίγονου που ανακηρύχτηκε Βασιλιάς το 306 π.χ….».

Ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος η Κύκλωψ (είχε χάσει το αριστερό του μάτι σε μάχη) καταγόταν από το Βασιλικό γένος της Ελιμείας , είχε τοποθετηθεί απ τον Αλέξανδρο κυβερνήτης της Μεγάλης Φρυγίας και μετά το θάνατο του στρατηλάτη έγινε σατράπης της μισής Ασίας . Μετά βρέθηκε στην Ελλάδα συμμάχησε με τον Αντίπατρο (αντιβασιλέα της Μακεδονίας) και μαζί με τους Πτολεμαίο και Κρατερό βρέθηκε απέναντι απ τον Περδίκκα όπου τον νίκησαν . Αργότερα ο Αντίγονος βρέθηκε αντιμέτωπος και με τον Κάσσανδρο , τον Σέλευκο , τον Πτολεμαίο και τον Λυσίμαχο. Ο Αντίγονος απαίτησε απ τον Κάσσανδρο την άνευ όρων υποταγή της Μακεδονίας ενώ ο γιός του Δημήτριος ο Πολιορκητής σημείωνε τη μία επιτυχία μετά την άλλη σε μάχες για την επικράτησή τους. Τον ανακάλεσε όμως περιέργως και ο στρατός πατέρα και γιού ηττήθηκαν απ τον Σέλευκο και Λυσίμαχο στη μάχη της Ιψού. Ο Αντίγονός ήταν 81 ετών. Μετά το θάνατο του τερματίζεται κάθε προσπάθεια επανένωσης της αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου. Κατά τη διάρκεια Της Βασιλείας των Αντιγονιδών η Μακεδονία γνώρισε μέρες στρατιωτικής και οικονομικής ευημερίας. Το κράτος του Αντιγόνου εκτεινόταν στη σημερινή Τουρκία, Ισραήλ ,Παλαιστίνη, Λίβανος, Κύπρος, Ιράκ και άλλες περιοχές έως το σημερινό Ιράν…
Το μέγα ερώτημα είναι ποιοι άλλοι «φιλοξενούνται « στους ταφικούς θαλάμους του μνημείου εκτός απ τον Αντίγονο –που επιμένουν για τον πιθανό εντοπισμό του κάποιοι αρχαιολόγοι-. Είναι στους άλλους ταφικούς θαλάμους ο Βασιλιάς Κάσσανδρος δολοφόνος της Ρωξάνης ,του γιού της Αλέξανδρου του Δ’ και της μάνας του μέγα στρατηλάτη Ολυμπιάδας; Είναι θαμμένος εκεί ο πατέρας του Αντίπατρος; Ο στρατηγός Κρατερός; Η σύζυγος του Αντιγόνου Στρατονίκη; Και πόσοι άλλοι που μετείχαν στην κατάτμηση της αυτοκρατορίας….

hellasforce.com

Σχόλια