Ο ρατσισμός και οι συντεχνίες διαιωνίζονται, στο σχέδιο νόμου «Ιεραρχία και υπηρεσιακή εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Το ΓΕΕΘΑ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία εκπόνησης σχεδίου νόμου, σε συνεργασία με τα ΓΕ, που αφορά σε μία σύγχρονη και μακρόπνοης προοπτικής θεώρηση του σταδιοδρομικού και εξελικτικού πλαισίου των στελεχών των ΕΔ,  το οποίο επί του παρόντος αποτυπώνεται στον σχετικό νόμο Ν.3883/2010.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω υπέβαλλε σχέδιο νόμου με τίτλο «Ιεραρχία και υπηρεσιακή εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»
Το θέμα μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν....
από τον Σεπ. 2010 όταν αποκαλύπταμε τις  Περίεργες αλλαγές-τροποποιήσεις, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.. "
Διαβάστε να θυμηθείτε το ιστορικό...


Στις 1 Σεπ.2010 κατατέθηκε σχέδιο νόμου, όπως γράφουμε και στο άρθρο μαςΤο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ και τη νέα δομή και διοίκηση των ΕΔ.
Μάλιστα είχαμε τονίσει τότε :
"Μια καινούργια ρύθμιση αφορά στην δημιουργία όπλων και σωμάτων και στην Πολεμική Αεροπορία.
Επίσης ρυθμίζεται πλήρως η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών των τριών όπλων και μεταξύ ομοιοβάθμων."
Στην συνέχεια το νομοσχέδιο όπως φαίνεται και στην Ιστοσελίδα της βουλής, έχει "επεξεργασθεί" και είναι έτοιμο προς ψήφιση.
Αυτό είναι  το ένα τμήμα "το επίμαχο" του σχεδίου νόμου που είχε αρχικά υποβληθεί στην Βουλή για ψήφιση.
Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώσαμε ότι, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν επέλθει αλλαγές και μάλιστα σημαντικές από το αρχικό σχέδιο του υπουργείου. Η έκθεση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατολογίας και συναφείς διατάξεις" , έχει παρέμβει σε τουλάχιστον δυο (2) παραγράφους.
Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει παρεμβάσεις και τροποποιήσεις τουλάχιστον δυο (2) παραγράφων των 12 και 13 α, που αφορούν στην αρχαιότητα μεταξύ των ομοιοβάθμων αξιωματικών της Π.Α.
Στην ουσία έχουν "εξαφανισθεί" 2 ειδικότητες, των  Μηχανικών και Αεράμυνας !!!
Δείτε το πριν και το μετά:
Παράγραφος 12
                                                   ΠΡΙΝ
  ΜΕΤΑ


Παράγραφος 13α
                                      ΠΡΙΝ 
                                     ΜΕΤΑ

Από τα ανωτέρω, τίθενται τα εξής ερωτήματα:
Ποιος και γιατί τις έκανε τις συγκεκριμένες αλλαγές;
Ποια συμφέροντα ή σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;
Γιατί να "διασαλευθεί" ενδεχομένως, η τάξη και πειθαρχία στις ένοπλες δυνάμεις και δη στην ευαίσθητη πολεμική αεροπορία;
Ποιος ο λόγος και η λογική η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, να αλλάξει ένα σχέδιο νόμου που έχει υποβληθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει συντονισθεί και με τους Αρχηγούς των γενικών επιτελείων;
Είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, αυτές οι αλλαγές;

Επιστρέφοντας στο σήμερα....και στην νέα πρόταση του ΓΕΕΘΑ...
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας διαπιστώνουμε ότι, τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς το συγκεκριμένο θέμα...

Απλά πρόκειται για ένα νέο συντεχνιακό και απίστευτα ρατσιστικό σχέδιο νόμου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα συγκεκριμένης ειδικότητας 
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του σχεδίου νόμου

΄Αρθρο 36

Ιεραρχία και Αρχαιότητα

12. Η αρχαιότητα μεταξύ των ομοιόβαθμων Αξιωματικών Όπλων του ΣΞ προερχομένων εκ ΣΣΕ, Μάχιμων και Μηχανικών του ΠΝ και Ιπτάμενων της ΠΑ, καθώς και μεταξύ Αξιωματικών Σωμάτων του ΣΞ προερχομένων εκ ΣΣΕ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ, Σωμάτων του ΠΝ, Αξιωματικών της ΠΑ πλην  πταμένων και των ΚΣ, ρυθμίζεται από το ημερολογιακό έτος κτήσεως του βαθμού τους.

13. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία κτήσης του βαθμού:
α. Οι Αξιωματικοί Όπλων του ΣΞ, οι Μάχιμοι και Μηχανικοί του ΠΝ και οι Ιπτάμενοι της ΠΑ είναι αρχαιότεροι των λοιπών ομοιοβάθμων τους Αξιωματικών και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. και των Κ.Σ.
β. Οι Αξιωματικοί Μάχιμοι του ΠΝ είναι αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων 
τους Μηχανικών Αξιωματικών, που ονομάσθηκαν το ίδιο έτος Αξιωματικοί

Άλλες γενικές διαπιστώσεις


•Εισάγετε για πρώτη φορά η κρίση για αξιωματικούς που θα είναι "Διατηρητέοι υπό προαγωγή" που σημαίνει ότι και να συμπληρώνει κάποιος τα χρόνια παραμονής σ΄ ένα βαθμό δεν σημαίνει ότι θα προάγεται 

•Όσοι προέρχονται από ΑΣΣΥ θα πρέπει να ξεχάσουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα •Διασύνδεση με Νομοθέτημενες Οργανικές Θέσεις (ΝΟΘ) οι οποίες όμως έχουν να επικαιροποιηθούν από το 1970. 
•Οι ανώτατοι αξιωματικοί “προστατεύονται” με “μαξιλάρι” εξασφαλισμένης τετραετούς παραμονής στο στράτευμα.

Σχόλια