Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χωρίς την Τουρκία οι επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους


Χωρίς την Τουρκία οι επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις ένοπλες επιχειρήσεις στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού τον οποίο σχηματίζουν οι ΗΠΑ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στα γειτονικά της Ιράκ και Συρία, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκική κυβερνητική πηγή.
«Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις»,
διευκρίνισε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί.
Ο εν λόγω αξιωματούχος πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τουρκία μπορεί να επιτρέψει στο συνασπισμό να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική βάση της στο Ιντσιρλίκ (νότια Τουρκία) για καθαρά επιμελητειακές επιχειρήσεις.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Βαγδάτη, σε μια προσπάθεια να εντάξει 10 αραβικές χώρες και την Τουρκία στο συνασπισμό εναντίον των εξτρεμιστών σουνιτών του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως μέσω της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας τους.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να έχει την Παρασκευή συνομιλίες για την περιφερειακή συνεργασία εναντίον των εξτρεμιστών με τους Τούρκους ηγέτες στην Άγκυρα, δήλωσε εξάλλου ο Τούρκος αξιωματούχος.
Η επίσκεψη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από αμερικανική πηγή.


hellasforce.com

Σχόλια