Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρικ του Ποροσενκο η εκεχειρία για να αναδιοργανωσει τον ουκρανικό στρατό


Τρικ του Ποροσενκο η εκεχειρία για να αναδιοργανωσει τον ουκρανικό στρατόΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko έχει ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός και παλαιότερα και ήταν πάντα ο πρώτος που την παραβίαζε, είπε ο Ισπανός εθελοντής Ramiro Gomez, ο οποίος αγωνίστηκε στην ανατολική Ουκρανία εναντίον των στρατευμάτων της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου, στο RT.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο εθελοντή, αυτή η κατάπαυση του πυρός είναι στην πραγματικότητα ένα μέρος της στρατηγικής Poroshenko:
«να αναδιοργανώσει τον [ουκρανικό] στρατό, που είναι ήδη ένας μεγάλος αριθμός, πριν από τη γενική αντεπίθεση των δυνάμεων του Lugansk και του Ντόνετσκ», ανέφερε ο Γκόμεζ.
«Αυτοί [ουκρανικές δυνάμεις] φαίνονται σαν να τους πέταξαν έξω από το παιχνίδι», είπε, προσθέτοντας ότι προσωπικά έχει μικρές προσδοκίες για μια επιτυχημένη κατάπαυση του πυρός.
«Το πρόβλημα έγκειται στους όρους της ανακωχής, επειδή οι άνθρωποι της Νοβορόσια δεν θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας – και θα επιμείνουν σε αυτή τη γραμμή», είπε ο Γκόμεζ.
Θυμήθηκε όταν πρωτοήρθε στην ουκρανική πόλη Λουγκάνσκ, που ήδη υπέφερε από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού: «Η κατάσταση ήταν πραγματικά απαίσια όταν έφτασα στο Lugansk. Μπήκα στην πόλη μέσω ενός εντελώς κατεστραμμένου δρόμου. Τα πάντα εκεί, εστιατόρια, σχολεία, νοσοκομεία και οικοδομικά τετράγωνα, ήταν βομβαρδισμένα».
Ο Ισπανός εθελοντής επιβεβαίωσε ότι για πάνω από ένα μήνα, οι πολίτες του Lugansk έζησαν χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και φως, χωρίς επικοινωνίες και ελάχιστα αποθέματα τροφίμων – «και όλα αυτά κάτω από συνεχόμενους βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος και καλά έλεγε ότι αυτό ήταν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση, ενώ ήταν ολοκληρωμένος πόλεμος σε εξέλιξη».
Αυτοί [ουκρανική στρατεύματα] εξολόθρευσαν τον άμαχο πληθυσμό με ατιμωρησία, δεν σταμάτησαν να εξολεθρεύουν περιοχές όπου [κανονικοί] οι άνθρωποι ζουν, όπου παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι πεθαίνουν, πολλοί άνθρωποι πέθαναν», είπε ο εθελοντής Gomez, αποκαλώντας την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία «καταστροφή και σκληρή αδικία».
Όταν ο Ramiro Gomez έμαθε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, απλά «δεν θα μπορούσα να μείνω σε αδράνεια, όταν διαπράττεται τέτοια αδικία. Επειδή όλα τα [Δυτικά] μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν σταματούσαν τα ψέματα και την χειραγώγηση των γεγονότων, η ιδέα μου ήταν να πάω εκεί [στην ανατολική Ουκρανία], δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς», είπε.
Ο Ramiro Gomez είπε ότι ήταν πολύ θλιβερό να βλέπει τα πρόσωπα των παιδιών και έναν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων που εγκλωβίστηκε σε αυτή την κατάσταση, επειδή δεν είχαν πουθενά να πάνε, δεν υπήρχε μέρος για να κρυφτούν, αφού τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδιζαν το Lugansk.
«Ήμουν βαθύτατα εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα και το θάρρος των ανθρώπων, το οποίο είναι αποφασιστικής σημασίας και κίνητρο για να κυνηγήσουν το όνειρό τους να γίνουν Νοβορόσια και να κάνουν πέρα την παράνομη φασιστική κυβέρνηση, η οποία πήρε την εξουσία με πραξικόπημα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γκόμεζ.

hellasforce.com

Σχόλια