Να πως οι υπάλληλοι της τρόικα..οι Σαμαροβενιζέλοι καταργούν το ΣτΕ..!!!

Σήμερα στο Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα γινόταν συζήτηση με την παρουσία του ΥΠΟΙΚ για τους λόγους της μη, μέχρι και σήμερα, συμμόρφωσής της στην υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στην δικαίωση των στρατιωτικών και την επιστροφή του ποσού των παρανόμων περικοπών
Ούτε ο Υπουργός Οικονομικών,
αλλά ούτε και κάποιος εκπρόσωπός του, παρουσιάστηκε ενώπιον του ανωτέρω Τριμελούς Συμβουλίου, αλλά επιλέχτηκε η τακτική της υποβολής υπομνήματοςΕνδιαφέροντα σημεία του υπομνήματος, τα οποία και προσδιορίζουν την τακτική του Υπουργείου Οικονομικών είναι μεταξύ των άλλων:
stratiotikoi1

stratiotikoi2


«…. Επισημαίνεται ότι οι απαραίτητες πιστώσεις για την αντιμετώπιση της προκαλούμενης δαπάνης από την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης του Σ.Τ.Ε. δεν έχουν συμπεριληφθεί στις προβλέψεις για το ύψος των δαπανών του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ 2015 – 2018) ….
Κατά συνέπεια, μετά από την οριστικοποίηση της δημοσιονομικής αποτίμησης όλων των πτυχών των εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει το εν λόγω ζήτημα να συμπεριληφθεί μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν σε διαβούλευση κατά τη διάρκεια των συνεχών διαπραγματεύσεων, μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, …… προκειμένου να διασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη των εταίρων …. Λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτείται να παρασχεθεί στη Διοίκηση επαρκής χρόνος για την αποτίμηση της δαπάνης για τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 – 2018 …..».


Σχόλια