Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκάνδαλο σεξ και διαπλοκής με πρωταγωνιστή.. τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Αθήνα


Σκάνδαλο σεξ και διαπλοκής με πρωταγωνιστή.. τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην ΑθήναΗ ομάδα που υπέβαλε πρόσφατα το πόρισμα διαπίστωσε επίσης ότι ο Πρέσβης είχε εμπλακεί και σε διαφθορά
Ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές  στην Ελλάδα Golam Mohammad κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση μιας ελληνίδας με καταγωγή από Μπαγκλαντές, που εργάζεται για το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα.

Η τριμελής ομάδα έρευνας με επικεφαλής τον γραμματέα Ναυτιλιακών Υποθέσεων Khurshed Alam διεξήγαγε την έρευνα..
όταν η κυρία έφερε τον ισχυρισμό-καταγγελία δυο μήνες πριν.
Η ομάδα που υπέβαλε πρόσφατα την έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι ο πρέσβης είχε εμπλακεί και σε διαφθορά, δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γυρίσει πίσω,» είπε ένας υπάλληλος του υπουργείου. Η γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών με βάση την έκθεση προώθησε το θέμα στον ΥΠΕΞ του Μπαγκλαντες για την τελική απόφαση, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές έλαβε μια καταγγελία από την ελληνίδα με καταγωγή από Μπαγκλαντές και έστειλε  στην Ελλάδα την ομάδα έρευνας τον Αύγουστο.
Η κυρία ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική παρενόχληση όταν πήγε στην κατοικία του πρέσβη μετά από πρόσκληση.
Το θύμα απέστειλε επιστολή προς τον επικεφαλής της αποστολής IOM στην Ελλάδα, η οποία διαβιβάστηκε στο υπουργείο για την λήψη των κατάλληλων μέτρων.
Στην επιστολή του, το θύμα είπε ότι είχε επανειλημμένα απορρίψει τις άσεμνες προτάσεις του…ο δε πρέσβης την  απειλούσε με εκβιασμούς με ολέθριες συνέπειες.
Τα τελευταία χρόνια, έχουν ανακληθεί τουλάχιστον τέσσερις πρέσβεις του Μπαγκλαντές από τις θέσεις τους, λόγω των μαζικών οικονομικών παρατυπιών ή καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σχόλια