Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί φοβούνται επιθέσεις από Ισλαμιστές..

Οι Γερμανοί φοβούνται επιθέσεις από Ισλαμιστές..
Γερμανοί μαχητές του IS στη Μ. Ανατολή, «αστυνομία της Σαρίας» στο Βούπερταλ, επιθέσεις εναντίον Γεζίντι στο Χέρφορντ: η ισλαμική τρομοκρατία χτυπά πλέον και την πόρτα της Γερμανίας. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος;
Ο Τάρικ Σ. κατάγεται από το Μπίλεφελντ της Βεστφαλίας. Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο, νομίζει ότι πρόκειται για έναν φιλικό, φιλήσυχο, νεαρό άνδρα. Εντούτοις, με την υπόθεσή του
ασχολήθηκε πρόσφατα ακόμη και η περιφερειακή βουλή του κρατιδίου.
Ο Ιμπν Οσάμα αλ-Αλμάνι, όπως αποκαλείται πλέον, είναι ένας από τους 400 περίπου ισλαμιστές οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Γερμανία με κατεύθυνση τη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στον «ιερό πόλεμο».
Για τον ομοϊδεάτη του, τον βερολινέζο Ντένις Κάσπερτ, η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της γερμανικής πρωτεύουσας διαθέτει ήδη έναν ολόκληρο φάκελο. Αναλύοντας τη βιογραφία του επιχειρήθηκε να διαπιστωθεί πώς ένας πρώην ράπερ μάχεται σήμερα στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτος, διαπράττοντας κτηνωδίες.
Σε κατάσταση συναγερμού οι γερμανικές αρχές
0,,17907039_403,00

Ο Ντένις Κάσπερτ, πρώην ράπερ, μάχεται πλέον στο πλευρό των τζιχαντιστών
Πρόκειται για μόλις δυο από δεκάδες υποθέσεις που έχουν θέσει τελευταία τις γερμανικές αρχές σε κατάσταση συναγερμού. Ο τζιχάντ, ο ιερός πόλεμος, ο οποίος φάνταζε μέχρι πρότινος ως κάτι πολύ μακρινό, πλησιάζει πλέον επικίνδυνα και τη Γερμανία. Όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές, με την κάθοδο γερμανών ισλαμιστών σε Συρία και Ιράκ και οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών του IS, αυξάνεται και ο κίνδυνος επιθέσεων επί γερμανικού εδάφους. «Σε σχετικές συζητήσεις οι ειδικοί δεν διερωτώνται εάν θα γίνει επίθεση στη Γερμανία, αλλά πότε», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt Online ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανών Εγκληματολόγων.
Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) θεωρείται το προπύργιο των ισλαμιστών στη Γερμανία. Η υπηρεσία προστασίας του συντάγματος εκτιμά ότι στο συγκεκριμένο κρατίδιο ζουν περίπου 1.800, από τους συνολικά 6.000 οπαδούς του σαλαφισμού στη Γερμανία. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ, «αυξάνει τον κίνδυνο ακραίων δράσεων των σαλαφιστών αλλά και βίαιων συγκρούσεων μεταξύ θρησκευτικών ομάδων στην Ευρώπη, τη Γερμανία και τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία», αναφέρει έκθεση του υπουργού Εσωτερικών του κρατιδίου. Η αιματηρή δράση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους συμβάλει τα μέγιστα στη διάδοση της προπαγάνδας των σαλαφιστών, εκτιμά ο Μπούρκαρντ Φράιερ, επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος στη ΒΡΒ: «Για πολλούς νεαρούς σαλαφιστές, ο στόχος δημιουργίας ενός ισλαμικού κράτους φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικός», όπως λέει.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η Γερμανία βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο ακραίων ισλαμιστών και ο κίνδυνος έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εξοπλίσει τους Κούρδους στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Ο Μπ. Φράιερ ωστόσο εκτιμά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αυξηθεί και ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία. «Οι ισλαμιστικοί κύκλοι ψάχνουν πάντα μια πρόφαση για να βάλουν εναντίον μια χώρας της δύσης. Το εάν αυτό έχει τη μορφή προσφοράς όπλων ή διπλωματικής στήριξης, δεν έχει καμία σημασία».

Εντούτοις ο ίδιος συμμερίζεται τις απόψεις άλλων ειδικών ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελλοχεύει από εκείνους που επιστρέφουν τώρα από τα πεδία των μαχών της Συρίας και του Ιράκ. Πρόκειται για 40 περίπου άτομα, που θεωρούνται «ωρολογιακές βόμβες» και οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών. «Όταν τους παρακολουθούμε διαπιστώνουμε ότι έχουν εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην πολιτική ιδεολογία των σαλαφιστών και επιπλέον, ότι έχουν εκπαιδευτεί στα όπλα. (…) Γι΄ αυτό και συνιστούν δυνητικό κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια (…)».
http://www.dw.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.