Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στη δικαιοσύνη οι κομπίνες του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ…

Υπό δικαστική έρευνα τίθενται οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες κατά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, εκτροχιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφήνοντας τη, στη σημερινή κατάσταση μεταξύ “φθοράς και αφθαρσίας”…

Στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτας Φάκου βρίσκεται φάκελος με όσα καταγγέλλονται για τον διαγωνισμό (παραβίαση όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί άλλων), και το αδιάβλητο των διαδικασιών.
Μεταξύ άλλων, τίθεται υπό την κρίση της Δικαιοσύνης το ζήτημα της επιλογής υποψηφίων με τη χρήση του 20%, για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκμπομπών. Κατά τα καταγγελλόμενα, η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.
Το υλικό αυτό άμεσα πρόκειται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 4ο Πταισματοδίκη, που ήδη διενεργεί έρευνα με εντολή του εισαγγελέα Κ. Μπαξεβάνη σχετικά με καταγγελίες για πλαστούς τίτλους γλωσομάθειας, που φέρεται να προσκόμισαν διαγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι.
Ο φάκελος με τις καταγγελίες για παρατυπίες θα συσχετιστεί με την ήδη διεξαγόμενη έρευνα του πταισματοδίκη.
Στον υπό διερεύνηση φάκελο προστίθενται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.
Χθες βράδυ όμως, η αρμόδια υπουργός Σοφία Βούλτεψη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αμέσως ενδιαφερομένων για την τύχη της ΝΕΡΙΤ απάντησε συβιλλικά “θα δούμε τι πορούμε να κάνουμε”, χωρίς να έχει συγκεκριμμένη θέση χειρισμού του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.