Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ευρώπη διαλύεται…


Η Ευρώπη διαλύεται…

Τα βλέμματα όλων ​​αυτή τη στιγμή είναι στραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Σκωτία να ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας της στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, αν και όλοι έλεγαν ότι θα είναι μια δύσκολη ψηφοφορία, κανείς δεν περίμενε ότι η εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας θα είχε σημαντικά αποτελέσματα.
Πλέον τονίζουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα δοθεί ψήφο-ψήφο.
Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσουμε το ενδεχόμενο της διάσπασης της ζώνης της στερλίνας, να μας αποσπάσει την προσοχή από το χάος στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στη Γαλλία, μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η Marine Le Pen είναι το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2017.  Το 2017 είναι ακόμα μακριά, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν, η Le Pen είναι η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου»,  το οποίο ιδρύθηκε από τον αντισημίτη και αρνητή του Ολοκαυτώματος πατέρα της, Jean-Marie Le Pen.
Η Marine δεν είναι τόσο ακραία όσο ο πατέρας της, αλλά είναι εναντίον της Ευρωζώνης, ενώ έχει και άλλες ακροδεξιές απόψεις.
Στο μεταξύ, στη Γερμανία, το αντιευρωπαϊκό κόμμα AFD (Alternative Για Deutschland) κέρδισε ένα συγκλονιστικό 10% των ψήφων στην Σαξονία. Έγινε το πρώτο αντιευρωπαϊκό κόμμα που κερδίζει μια θέση στο περιφερειακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το BBC.
Όλα αυτά συμβαίνουν, φυσικά, εν μέσω της μελαγχολίας που προκαλούν τα οικονομικά στοιχεία λίγο πολύ παντού στην Ευρώπη.
Η ευρωπαϊκή οικονομία καταρρέει λόγω της λιτότητας, του σάπιου νομισματικού συστήματος και της ανικανότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αντιδράσει όπως πρέπει.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ανάκαμψη της ευρωζώνης. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι αποτελεσματικά. Μέχρι τότε η Ευρώπη θα παλεύει εναντίον ισχυρών φυγόκεντρων δυνάμεων.
JOE WEISENTHAL

Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.