Αυστριακός τύπος: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από το 2010…


Αυστριακός τύπος: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από το 2010…

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2010» επιγράφει το ρεπορτάζ της για την ελληνική οικονομία η αυστριακή εφημερίδα Kurier, η οποία επικαλούμενη έλληνες οικονομολόγους αναφέρει ότι «τα μέτρα λιτότητας εξόντωσαν την ιδιωτική οικονομία».

«Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει ακόμη να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση», παρατηρεί η εφημερίδα της Βιέννης, επικαλούμενη τον οικονομολόγο Μιχαήλ Μητσόπουλο, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την πολιτική της λιτότητας των τελευταίων ετών, το μόνο που επετεύχθη είναι η εξόντωση της ιδιωτικής οικονομίας.
«Η αντίσταση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις ήταν μεγαλύτερη από ό,τι στην επιβολή νέων φόρων», αναφέρει το δημοσίευμα, με τον οικονομολόγο Μητσόπουλο να υποστηρίζει πως όταν οι έλληνες πολιτικοί έρχονταν αντιμέτωποι με το ερώτημα «μεταρρυθμίσεις ή φόροι», εκείνοι απαντούσαν: «θα φορολογήσουμε τα πάντα».
Τέλος, ο έλληνας οικονομολόγος εμφανίζεται να αντιμετωπίζει με απαισιοδοξία το μέλλον. «Οι ζημιές που υπέστη η οικονομία δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθούν. Για να αλλάξει κάτι πραγματικά απαιτούνται δραστικές αλλαγές. Ωστόσο για αυτό δεν είναι ούτε η ΕΕ ούτε οι Ελλάδα διατεθειμένες. Ανώμαλες καταστάσεις απαιτούν ανώμαλες λύσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλια