Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόστιμα 15 εκατ. € στην Ελλάδα από την Ε.Ε, για τη μη σωστή διάχειριση των τοξικών αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Πέμπτη την επιβολή προστίμου περίπου € 15.000.000 ($ 19.000.000) για τη μη σωστή διάχειριση των επικίνδυνων αποβλήτων .Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, εισηγείται ότι στην Αθήνα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για μη συμμόρφωση με την απόφαση του 2009.

Αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν είχε ένα σχέδιο διαχείρισης για τη διάθεση του υλικού, όπως ιατρικά απόβλητα και καρκινογόνες χημικές ουσίες που παραμένουν στο περιβάλλον.
«Ζητάμε από το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμα μόνο κάτω από 15 εκατομμύρια (ευρώ) ως εφάπαξ ποσό,» δήλωσε ο εκπρόσωπος για το περιβάλλον  Joe Hennon  σε συνέντευξη Τύπου.
Στην Ελλάδα θα πρέπει επίσης να επιβληθεί πρόστιμο άλλα € 73.000 ανά ημέρα μέχρι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, πρόσθεσε.
Οι εκτιμήσεις της ΕΕ είναι ότι περίπου 320.000 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων αποθηκεύονται σήμερα σε προσωρινές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να ασχοληθεί με τα επικίνδυνα απόβλητα, και θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει το θέμα των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί,» δήλωσε ο Hennon.
Αθήνα απέτυχε επίσης να προτείνει μια αξιόπιστη ημερομηνία για να καλυφθούν τα πρότυπα της ΕΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.