Εσχάτη προδοσία η συμμετοχή του ελληνόφωνου κράτους στις κυρώσεις κατα της Ρωσίας.

Την έντονη ανησυχία της για μεγάλο πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές από το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρών κυρώσεων στη Ρωσία, εξέφρασε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ). Ο ΠΣΕ επισήμανε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επίσημη απάντησή της επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να λάβει πρόσθετες κυρώσεις, εφ’ όσον απαιτηθεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία και το κατά πόσο αυτές θα ωφελήσουν το ευρωπαϊκό εμπόριο. Η Ρωσία από την πλευρά της ήδη αποφάσισε να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές φρούτων και οπωροκηπευτικών από την Πολωνία, προειδοποιώντας ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την απαγόρευση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τυχόν επιβολή εμπάργκο και προς τη χώρα μας θα επιδεινώσει περαιτέρω τη φετινή πορεία των ελληνικών εξαγωγών. Το σενάριο για το εμπάργκο στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Γεγονός είναι ότι η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη ρωσική αγορά ανέρχεται σε 406 εκατ. ευρώ. Η Ρωσία βρίσκεται στην 20η θέση των χωρών προορισμού των εξαγωγών μας απορροφώντας το 1,3%, ενώ αποτελεί και έναν από τους καλύτερους πελάτες για τα αγροτικά προϊόντα.

olympia.gr

Σχόλια

  1. Το ολυμπία το απεχθάνομαι για το λαικισμό του.Όμως εδώ συμφωνώ και επ'αυξάνω.Αυτοί που θα βάλουν την ελλάδα απέναντι στη Ρωσία πρέπει να έχουν τη χειρότερη τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.