Και άλλα λεφτά στους «φτωχούληδες του Θεού»…τις ελληνικές τράπεζες…

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες μάλλον θα χρειαστούν μεγαλύτερη στήριξη μετά τη νέα ανακεφαλαιοποίησή τους, υποστηρίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ και οι τράπεζες φοβούνται ότι

θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους ισολογισμούς τους. Γι” αυτό, σημειώνει, γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και διατυπώνονται πολλές σχετικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα ένα κούρεμα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Από την άλλη πλευρά δεν λείπουν και εκείνοι που απλώς προφασίζονται αδυναμία εξυπηρέτησης προκειμένου να ξεφορτωθούν τα δάνειά τους, υποστηρίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζικές πηγές.
Επειδή λοιπόν οι τράπεζες φοβούνται τα μελλοντικά ρίσκα, εκταμιεύουν όλο και λιγότερα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, κάτι που προκαλεί έλλειψη ρευστότητας, άρα πτώχευση για όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, άρα νέα «κόκκινα δάνεια». Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, τονίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

Σχόλια