Οι Τζιχανιστές προελαύνουν και διώχνουν τους Χριστιανούς στο Ιράκ..Αδύνατη και ανύπαρκτη η ΕΕ

Η κατάληψη της πόλης Καρακός από το Ισλαμικό Κράτος, η οποία είναι η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ αλλά και άλλων περιοχών κοντά στη Μοσούλη έχει προκαλέσει την άτακτη έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, υπό τον φόβο διώξεων από τους τζιχαντιστές.
«Γνωρίζω ότι οι πόλεις Καρακός,
Ταλ Κάιφ, Μπαρτέλα και Καραμλές έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους και βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο χαλδαίος αρχιεπίσκοπος του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Τόμας Τζόζεφ.
Όπως προσέθεσε «πρόκειται για καταστροφή, για τραγική κατάσταση. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως. Δεκάδες χιλιάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει».
Σημειώνεται ότι το Καρακός είναι μία αμιγώς χριστιανική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και το Ερμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 50.000 κατοίκους, αλλά κατά το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί μεγάλο αριθμό χριστιανών που είχαν εκδιωχθεί από τη Μοσούλη.
Αδύνατη η ΕΕ για παρέμβαση
Αδύνατη ως ανύπαρκτη παραμένει η ΕΕ για οιασδήποτε μορφής παρέμβαση, έστω και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, σε ό,τι συμβαίνει στο Ιράκ και στις καταστροφές κοινωνικές, πολιτιτικές και θρησκευτικές που επιφέρει η κατάληψη μεγάλων περιοχών από τους τζιχαντιστές ισλαμιστές του ISIS.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από την αδυναμία και άρνηση των υφισταμένων ευρωπαϊκών δομών για μια ανθρωπιστική επιχείρηση στο Ιράκ (αντίθετα από το Τσαντ, Καμερούν, Σιέρα Λεόνε, κ.ά στην Αφρική), οι Βρυξέλλες αρνούνται να στοχοποιήσουν κι να δεσμεύσουν τεράστια ποσά του Κατάρ που βρίσκονται επενδεδυμένα ή κατατιθεμένα σε ευρωπαϊκούς λογαρισμούς, την ώρα που ευρωπαίοι υπεύθυνοι κατονομάζουν τη χώρα αυτή σαν “βασικό χρηματοδότη των ισλαμιστών”!

Σχόλια