ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ / ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

The 280-truck convoy on the road in RussiaΤο Κίεβο επιβεβαιώνει ότι χτύπησε και κατέστρεψε ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που πέρασαν τα σύνορα. 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε εναντίον οχημάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Τα βρετανικά μέσα όπως η Telegraph μεταδίδουν ότι έγιναν ορατά 23 ρώσικα τεθωρακισμένα που μετέφεραν στρατιώτες τα οποία συνοδεύονταν από βυτιοφόρα και άλλα στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν το ουκρανικό έδαφος (guardian). Το RT και το Ιtar tass παρουσίαζαν και φωτογραφίες από τα στρατιωτικά οχήματα που συνόδευαν την αποστολή που είχε ελέγξει ο Ερυθρός Σταυρός.

To ζήτημα είναι ότι περί της ανθρωπιστικής αποστολής οι πληροφορίες ήταν συγκεγχυμένες ακόμα και μεταξύ των ρωσικών ειδησεογραφικών περί της ώρας άφιξης και του δρομολογίου. Το σίγουρο είναι ότι εξαρχής εμφανίζονταν τα στρατιωτικά οχήματα και βυτία να προπορεύονται της φάλαγγας με τα λευκά φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα βίντεο αυτά ήταν αναρτημένα σε όλα τα ειδησεογραφικά. Και στο τέλος του κονβόι υπήρχε αριθμός στρατιωτικών που φυλούσαν την πομπή.
“Η χθεσινοβραδυνή ρωσική επέμβαση της Ρωσίας, δεν είναι κάτι νέο”, δήλωσε ο Υπ. Άμυνας Leonid Matyukhin προσθέτοντας ότι “τα οχήματα είχαν βαφτεί άσπρα για παραπλάνηση“.
”Ουκρανικά στρατεύματα κατέσχεσαν τα στρατιωτικά οχήματα που έφτασαν χθες βράδυ σε μια περιοχή που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι κοντά στα σύνορα”, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Κιέβο,Andriy Lysenko. Πρόσθεσε ότι ”οι δυνάμεις μας παρακολουθούσαν την πομπή που διέσχιζε το ουκρανικό έδαφος και κατέστρεψε μεγάλο μέρος αυτής”.
porf_ohimata2
Ο Ποροσένκο σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κάμερον επιβεβαίωσε ότι μια φάλαγγα στρατιωτικών ρωσικών οχημάτων τα οποία εισήρθαν στο ρωσικό έδαφος χθές το βράδυ, καταστράφηκαν. Εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Ποροσένκο, ότι η πλειψηφία αυτών των οχημάτων καταστράφηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό.
Το αμερικανικό Bloomberg, πανηγυρίζει ότι η κυβέρνηση Ποροσένκο από καιρό διαμαρτυρόταν ότι μέσω των συνόρων έφταναν όπλα και μισθοφόροι στην Αν Ουκρανία. Ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο και συμπέρασμα υιοθετεί το fr24 και τα λοιπά γνωστά ειδησεογραφικά.
dimpenews.com 


hellasforce.com

Σχόλια