Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kατέρρευσε το επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο (Τι πρωτότυπο…)


Kατέρρευσε το επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο (Τι πρωτότυπο…)Το επικοινωνιακό εγχείρημα της κυβέρνησης ότι το δήθεν ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι σηματοδοτεί έξοδο από το Μνημόνιο κατέρρευσε στις Βρυξέλλες, όπου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι οι δανειστές θα έρθουν στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις το δεύτερο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου.
Ενώ το μέγαρο Μαξίμου έστησε επικοινωνιακά μια ολόκληρη ιστορία για τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, έσπευδε να δηλώσει ότι...
«η αξιολόγηση εκτός συνόρων είναι απόδειξη της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε αποκτήσει με τους θεσμικούς μας εταίρους», ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… τους χάλασε τα σχέδια.
Ερωτηθείς σχετικά χθες (Τρίτη), ο Αντουάν Κολομπανί δήλωσε ότι η τρόικα θα βρεθεί όπως έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα το δεύτερο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, οι οποίες θα αφορούν την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την τήρηση των προαπαιτούμενων.
Ο ίδιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Εφ.Συν.», ανέφερε ότι πράγματι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ της τρόικας και υπουργών της κυβέρνησης, η οποία είναι καθαρά «προπαρασκευαστική» και θα προετοιμάσει τις διαπραγματεύσεις των Αθηνών…
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό τρικ η συνάντηση των Παρισίων
«Είτε εν Παρισίοις είτε εν Αθήναις, η κυβέρνηση έχει πλέον χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων», σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη «διαρροή» ότι η επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Φωτός.
Κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, σε κατ” ιδίαν συζητήσεις επιμένουν στην άποψη ότι «η κυβέρνηση, μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία της να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, επιδιώκει να αναστρέψει την πολιτική πραγματικότητα».
Χαρακτήριζαν δε «επικοινωνιακό τρικ» τη συνάντηση των Παρισίων, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «απλή αλλαγή του γεωγραφικού σκηνικού, μάλλον μια νότα ειρωνείας προσφέρει στην ελληνική κοινωνία», αφού η «σκληρή πραγματικότητα» διαρκώς διαψεύδει τις όποιες κυβερνητικές μεγαλοστομίες για έξοδο από την κρίση…
efsyn 


hellasforce.com

Σχόλια