Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία: ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ – «Το Boeing κατερρίφθη από ρωσόφωνους αυτονομιστές»

Συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία: ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ – «Το Boeing κατερρίφθη από ρωσόφωνους αυτονομιστές»Το Boeing 777 της Malaysian Airlines που εκτελούσε την πτήση MH17 από Άμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ, με 280 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, 60 χλμ από τα ρωσικά σύνορα.
Οι Ουκρανοί άρχισαν αμέσως τις άθλιες προβοκάτσιες, ανακοινώνοντας ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη
από ρωσόφωνους αυτονομιστές με πύραυλο εδάφους-αέρος τύπου Μπουκ ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων.
Την πληροφορία αυτή, εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, «επιβεβαίωσε» ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε αλλά όχι από τον ουκρανικό στρατό!
Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Οι αυτονομιστές από την πλευρά τους αρνούνται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στο δυστύχημα, ενώ απορρίπτουν τις κατηγορίες του ουκρανικού καθεστώτος τονίζοντας ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους τέτοιο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ο ρωσικός στρατός επίσης ανέφερε ότι κανένα από τα στρατιωτικά αεροπλάνα του δεν πετούσε κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, την ώρα που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

hellasforce.com

Σχόλια