Θύμα της προδοτικής και μειοδοτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων η επαρχία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΩ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
  • Στο λαθρομεταναστευτικό τα πράγματα θα οξύνονται και ίσως κάποια στιγμή οδηγηθούμε σε ακραίες και μη ελέγξιμες καταστάσεις
  • Δεν γνωρίζουμε πόσοι λαθρομετανάστες ζουν στον Δήμο Ευρώτα
  • Σοβαρό είναι το πρόβλημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν υπάρχει όχι επαρκής, αλλά ούτε στοιχειώδης αστυνόμευση

  • Σιγά - σιγά οι Έλληνες επανακτούν τη γη είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως εργάτες γης. Στον ανταγωνισμό όμως προτιμητέος είναι ο οικονομικός μετανάστης νόμιμος ή παράνομος, λόγω χαμηλού κόστους

Ο Δήμος Ευρώτα είναι ένας Καλλικρατικός Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε από την συνένωση των Δήμων Σκάλας, Κροκεών, Έλους, Νιάτων και Γερόνθρων. Ως έδρα του δήμου ορίστηκε η Σκάλα. Ο Δήμος Ευρώτα είναι ένας αγροτικό-κτηνοτροφικός Δήμος, ο οποίος έχει πλούσια γεωργικά προϊόντα τα οποία επί δεκαετίες συνέλλεγαν οι Έλληνες αγρότες του. Τις τελευταίες όμως δεκαετίες, όπως όλη η ελληνική επαρχία, έτσι και ο Δήμος Ευρώτα έπεσε θύμα της προδοτικής και μειοδοτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων στο μέγα Εθνικό πρόβλημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης και των συνεχών οικονομικών επιδοτήσεων από την Ε.Ε. που «έστειλε» τους κύριους της γης τους στους καφενέδες και την Λακωνική γη ανέλαβαν να την καλλιεργούν αυτοί οι μετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων ζουν παράνομα στη χώρα μας. Αυτοί πολλαπλασιαζόμενοι, με φθηνά έως εξευτελιστικά αδήλωτα μεροκάματα, ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες, έγιναν βορά στα θέλω των μεγαλο-παραγωγών της περιοχής. Ταυτόχρονα ευρισκόμενοι υπό την καθοδήγηση Διεθνιστικών εγχώριων κύκλων, οργανώνονται και ήταν φυσικό επόμενο με μαθηματική ακρίβεια να εξεγερθούν. Έτσι, προ ημερών παρακολουθήσαμε τα θλιβερά επακόλουθα των όσων ανέφερα παραπάνω, με την κατάληψη από μετανάστες του Δημαρχείου της Σκάλας.
Θεωρήσαμε λοιπόν, πως ο πλέον αρμόδιος να μας απαντήσει προκειμένου να λύσει όλες μας τις απορίες, θα ήταν ο Δήμαρχος Ευρώτα, Ιωάννης Γρυπιώτης. Εκείνος μας παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον κ. Ηλία Παναγιωτακάκο. Ο κ. Αντιδήμαρχος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και παρακάτω σας παραθέτουμε το προϊόν αυτής της συνέντευξης που είναι άκρως αποκαλυπτική, θέτοντας το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων!

Κε Αντιδήμαρχε, προ ημερών Πακιστανοί εργάτες, κατέλαβαν το Δημαρχείο στη Σκάλα. Πείτε μας τι ακριβώς συνέβη;

Είναι λαθεμένη αντίληψη ότι έγινε κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα. Το ορθό είναι ότι έγινε μια αιφνιδιαστική κατά τη γνώμη μου κινητοποίηση των Πακιστανών που κατάληξε στην πλατεία του Δημαρχείου. Θα πρέπει να τονίσω ότι η Δημοτική αρχή δεν είχε λάβει γνώση γι΄αυτή την κινητοποίηση που ομολογουμένως αιφνιδίασε και τους συμπολίτες μας.

Στην ευρύτερη περιοχή εργάζονται περισσότεροι από χίλιους ξένους εργάτες. Είναι όλοι νόμιμοι ή είναι αρκετοί λαθρομετανάστες. Έχετε καταγεγραμμένα στοιχεία;

Είναι αλήθεια ότι η περιοχή μας ως ζωτικό παραγωγικό κέντρο είναι τόπος προορισμού για τους πάσης φύσεως μετανάστες. Από την δεκαετία του 1990 έως σήμερα η περιοχή μας, όπως και όλη η χώρα έχει απορροφήσει κύματα μεταναστών από τα Βαλκάνια, την πρώην ΕΣΣΔ και τώρα από τις Αφροασιατικές χώρες. Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν αν και ο Δήμαρχος έχει ζητήσει να γίνει απογραφή με ευθύνη του Δήμου και την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να γνωρίζουμε πόσο και προπάντων ποιοι μένουν στην περιοχή μας.

Υπάρχει Αστυνομική αυθαιρεσία, όπως καταγγέλλουν;

Δεν υπάρχει αστυνομική αυθαιρεσία ως πολιτική, μεμονωμένα φαινόμενα υπάρχουν, όπως υπάρχουν παραβατικές και έκνομες συμπεριφορές. 

Υπάρχει εκμετάλλευσή τους από μεγαλο-παραγωγούς της περιοχής;

Στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης τα φαινόμενα εκμετάλλευσης μεγεθύνονται, συνεπώς και σε ομάδες φτηνών εργατικών χεριών, όπως οι Πακιστανοί, δεν εξαιρούνται από τον γενικό κανόνα. Το ζήτημα είναι να τεθούν κανόνες θεσμικοί από την Πολιτεία ώστε να περιορισθούν οι αυθαιρεσίες.

Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας και υγείας των κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου σας;

Το πρόβλημα της ασφάλειας και της Υγείας των συμπολιτών μας στον Δήμο Ευρώτα είναι πρώτιστο. Σας ενημερώνω ότι οι προληπτικές πολιτικές του Δημάρχου στα θέματα υγείας, απέτρεψαν να πάρει διαστάσεις το πρόβλημα της ελονοσίας, που σήμερα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Χρειάζονται περισσότερα και προπάντων την ενδυνάμωση του Κ.Υ. Βλαχιώτη. Σοβαρό είναι το πρόβλημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν υπάρχει όχι επαρκής, αλλά ούτε στοιχειώδης αστυνόμευση. Εδώ η Κυβερνητική πολιτική πρέπει να δείξει το ενδιαφέρον στην περιοχή μας άμεσα, στελεχώνοντας τα τρία Αστυνομικά Τμήματα. 

Σε ποιο βαθμό επηρεάζει τις κινήσεις τους ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ; Γιατί παραβρέθηκε στις κινητοποιήσεις τους και πρωτοστάτησε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποί τους! Με απλά λόγια: υπάρχει κίνδυνος ακραίας εξέγερσης;

Είναι βέβαιο ότι κάθε κοινότητα μεταναστών έχει ή προσπαθεί να αποκτήσει οργάνωση και δομή, ώστε να διατηρεί τον έλεγχο των ομοεθνών τους. Σ΄αυτή τη φάση δεν υπάρχει κίνδυνος ακραίας εξέγερσης. Εάν όμως τα πράγματα αφεθούν στην τύχη τους και δεν ασκηθούν συντονισμένες πολιτικές μεταναστευτικής πολιτικής, σίγουρα θα υπάρξουν και τέτοια φαινόμενα. Γνωρίζετε ότι οι εκπρόσωποι των Πακιστανών ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων που έχουν γίνει κατά περιόδους. 

O “γνωστός” Πέτρος Κωνσταντίνου του ΚΕΕΡΦΑ, δήλωσε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” πως “υπάρχει ρατσιστική Μανωλάδα στην περιοχή με την κάλυψη του Δημάρχου, της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας”. Τι απαντάτε σ΄ αυτές τις κατηγορίες;

Όσοι προσπαθούν να δουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας, ως φολκλόρ χωρίς να έχουν γνώση και προπάντων προτασιακό λόγο εξόδου από την κρίση επιδιώκουν την αυτοεπιβεβαίωσή τους. Σας ενημερώνω ότι ο Δήμαρχος έχει καταθέσει την πιο πρωτότυπη και εφαρμοσμένη μεταναστευτική πολιτική προς τις Κυβερνήσεις από το 2008 και έχει δυο άξονες : 
α) Την έκδοση ΚΑΡΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΟΣ
β) Την υγιεινή και ασφάλεια των πολιτών και των μεταναστών κυρίως Αφροασιατικής προέλευσης και την άμεση εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων. Ρατσισμός επίσης είναι να χαρακτηρίζεις περιοχές της χώρας μας επειδή υπήρξαν κάποια φαινόμενα που δεν κοσμούν τον πολιτισμό μας.

Τελικά υπάρχει ρατσισμός κατά των Ελλήνων στην περιοχή ή οι Έλληνες δεν ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες;

Τελικά ο ρατσισμός αντί των ουσιαστικών διαστάσεων που πρέπει να έχει, χρησιμοποιείται ως λέξη εντυπωσιασμού που πολλές φορές κρύβει την πραγματικότητα. Η πολιτική του στρουθοκαμηλισμού στο μεταναστευτικό έχει οδηγήσει σε πολλά αδιέξοδα και σίγουρα λένε και οι συμπολίτες μας 
“έχουμε κι εμείς ως Έλληνες δικαιώματα”. Γι΄αυτό αυτό το εκκρεμές πρέπει να σταματήσει στο σημείο ισορροπίας που είναι η εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου. Σιγά - σιγά οι Έλληνες επανακτούν τη γη είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως εργάτες γης. Στον ανταγωνισμό όμως προτιμητέος είναι ο οικονομικός μετανάστης νόμιμος ή παράνομος, λόγω χαμηλού κόστους. Το πρόβλημα λύνεται με πολιτική βούληση και μπορεί άμεσα μέσω του ΟΑΕΔ να επιδοτηθεί το ημερομίσθιο για τους άνεργους, ώστε να γίνουν τα ελληνικά χέρια ανταγωνιστικά. 

Εάν δεν κάνω λάθος, προέρχεσθε από το ΠΑΣΟΚ, που και σήμερα συμμετέχει στην κυβέρνηση. Έχει ευθύνες το ΠΑΣΟΚ που η Ελλάδα έχει γίνει λαθρομεταναστευτική χοάνη ή πιστεύετε τη ρήση της παλαιάς υπουργού, Άννας Νταλάρα που είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες παρά μόνο λαθραία τσιγάρα»;

Σίγουρα κάθε κυβερνητική πολιτική έχει λάθη και παραλείψεις και άστοχες πολιτικές και υπουργούς που τις εφαρμόζουν. Έτσι και το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει και τα δικά του λάθη και έχει τις δικές του ευθύνες που ο λαός του έχει αποδώσει. Δεν μπορούμε και δεν γίνεται πλέον να κρύβουμε τα προβλήματα “κάτω από το χαλί” . Η γεωπολιτική θέση της χώρας ευνοεί την παράνομη είσοδο μεταναστών που όπως γνωρίζουμε όλοι είναι θύματα εκμετάλλευσης, φτώχειας, πολέμων, εμφύλιων συγκρούσεων, φονταμενταλιστικών πολιτικών κ.λπ. 
  Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πιστεύω ότι είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου, με αισθήματα συμπάθειας, σεβασμού και κατανόησης απέναντι σ΄ αυτούς τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα το σύστημα υγείας έχει προσφέρει πάρα πολλά από την δεκαετία του 1990 έως σήμερα, ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ελονοσίας που προέκυψε στην περιοχή μας . 
  Συμπερασματικά για μένα υπάρχουν άνθρωποι, που η παγκοσμιοποίηση επέτεινε τον κύκλο της αθρόας μετακίνησης των πληθυσμών, όπως συμβαίνει κατά περιόδους από την αρχαία μέχρι τη νεώτερη ιστορία. Όμως ο Δήμος Ευρώτα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ηρεμία και την ασφάλεια στην περιοχή.

Κε Παναγιωτακάκο, θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμη;

Τέλος πιστεύω ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα συναρμόδια Υπουργεία να δουν το πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε υποβάλει και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα οξύνονται και ίσως κάποια στιγμή οδηγηθούμε σε ακραίες και μη ελέγξιμες καταστάσεις. Είναι ώρα να απαντήσουμε πειστικά και στους συμ-πολίτες μας ότι η πολιτεία είναι παρούσα σ΄ όλους τους τομείς της ζωής και στα δικαιώματά τους. Ο Δήμαρχος έμπρακτα μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο δρα για την υγιεινή και ασφάλεια στον Ευρώτα. Η Πολιτεία όμως ..... 

Κε Δήμαρχε σας ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια