ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟΝ ΖΕΟΛΙΘΟ ΕΒΡΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ...

Η υπόθεση παραχώρησης εκμετάλλευσης και εξόρυξης του κοιτάσματος ζεόλιθου στην περιοχή των πετρωτών Έβρου έγινε πλέον γνωστή στο πανελλήνιο ως ακόμη μια περίπτωση μιας κυβέρνησης η οποία λειτουργεί όχι προς το δημόσιο συμφέρον αλλά προς κάποια συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Η υπόθεση κατέληξε στον εισαγγελέα ο οποίος κίνησε διαδικασίες διώξεων εις βάρος πρώην υπουργών και στελεχών των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων. Η υπόθεση του ζεόλιθου πετρωτών Έβρου παραμένει στα συρτάρια των υπουργείων πάνω από μια δεκαετία βρίσκοντας κολλήματα νομικά και περιβαλλοντολογικά παρά την κατά γενική απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής μια και θα δημιουργούσε αρκετές θέσεις εργασίας. Οι προφάσεις που επικαλούνται τα αρμόδια υπουργεία οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι βουλευτές του νομού μας οδήγησαν μια επένδυση να παραμένει στάσιμη και σύμφωνα με την γνώμη του εισαγγελέα οι ευθύνες τους θα αποδοθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Με νέα απόφαση όμως του αρμοδίου υπουργείου ΥΠΕΚΑ και της διεύθυνσης φυσικού πλούτου  με υπογράφων τον αρμόδιο υφυπουργό και με ΑΔΑ : 7ΓΠ00-ΟΝ2 παραχωρούν σε παρακείμενη περιοχή και εντός της ζώνης εκμετάλλευσης την έρευνα στην  εταιρία με την επωνυμία <<ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ>>  η οποία συστάθηκε εντός του 2013 από γνωστό μεταλλειολόγο ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος του Συνδέσμου μεταλλευτικών επιχειρήσεων στον οποίο διετέλεσε ως πρόεδρος και στον οποίο συμμετέχουν και στελέχη της ανταγωνίστριας εταιρίας που ήδη κάνει εξόρυξη στη Βουλγαρία.
Κύριοι της κυβέρνησης το απύθμενο θράσος σας δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που ο εισαγγελέας έχει κινήσει ποινική δίωξη για τις ευθύνες υπουργών και στελεχών των φορέων εσείς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετείτε.
Πόσο ανοχή μπορεί να δείξει ο Εβρίτικος λαός στις μεθοδεύσεις και στις πρακτικές μια κυβέρνησης που εξαθλιώνει τον τόπο μας και παραχωρεί τον πλούτο της σε διαπλεκόμενα συμφέροντα
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχόλια