Πώς μιλάς για ηθική, όταν την πατρίδα ξεπουλάς, Φαύλε?

Διάβαζα τo άρθρο του, όπου ο Φαύλος-Φαήλος, ασκόπως, σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει το δίδυμο της συμφοράς μας και ποντάροντας σε πατριωτικά αισθήματα, στηλιτεύει τον παρασυνταγματολόγο που παριστάνει τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών για τη στάση του στα εθνικά θέματα και υπερασπιζόμενος την πρότασή του υπέρ της Κύπρου, αναφέρει ότι η χώρα «έχει ανειλημμένες ηθικές και νομικές υποχρεώσεις και προς κάποιους Έλληνες εκτός ελλαδικού κράτους και σταθερές στην εξωτερική πολιτική της.»

Μου φαίνεται αυτή η παρέμβαση σου αστεία, βρε συ Φαύλε. Μου φαίνεται, δηλαδή, σαν να καιγόταν το σπίτι μου κι εγώ να στενοχωριόμουνα επειδή ξέχασα τα κλειδιά μου στο τραπέζι της κουζίνας, φεύγοντας αλλόφρονας για να σωθώ από τις φλόγες, κι έχω κλειστεί έξω.

Τι λες βρε ο Φαύλε-Φαήλε?

Η προδοσία προς την Κύπρο είναι που σε ενοχλεί και σε εξεγείρει χωρίς να σε συγκλονίζει το μπιρ παρά ξεπούλημα των πατρογονικών σου? Των οικογενειακών ασημικών και των περίτεχνων χρυσών δαχτυλιδιών της προγιαγιάς σου στον σαράφη της Ομόνοιας με το γραμμάριο. Κοψοχρονιά, βρε!

Τι λες εσύ Φαύλε συμβουλάτορα του κακοποιού «Πρωθυπουργού», του ανθρώπου  που έχει πάρει στο λαιμό του χιλιάδες συμπολίτες μας τα τελευταία δύο χρόνια? Ένα ρεσώ, βρε, να ανάβεις κι εσύ κάθε βράδυ, Φαύλε, για την ανάπαυση αυτών των ψυχών που χάθηκαν αναίτια στη δύνη της κυβερνητικής πολιτικής σας και για αντάλλαγμα από το χαμό τους έχεις εσύ τώρα το δικαίωμα να μας προσφέρεις, εκτός από τις συμβουλές σου, και το πατριωτικό θέαμα ημών το επιούσιο, αστείε!

Δυο χρόνια βρε χαμένε και ξεκινήσατε από το μεγαλύτερο έγκλημα, το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Συνεχείς αστοχίες, ξεπουλήματα, φορολογία μέχρι εξοντώσεως του αγρότη και κυνήγι της πρωτογενούς παραγωγής. Όταν οι κτηνοτρόφοι της Δωδώνης πήγαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είδες τι κάνατε για να μπλοκάρετε κι αυτήν την προοπτική. Αλλά εσύ κάνεις ότι δεν έχεις ιδέα και κάνοντας και πνεύμα από πάνω, Φαύλε, προτείνεις για τον παρανοϊκό αντιπρόεδρο της κυβέρνησής σου, το χαρτοφυλάκιο της Γεωργίας, αστείε!

Τα ίδια κάνατε και με τα νερά, που τα βάλατε στο μάτι άνευ λόγου και αιτίας και για πιο λόγο, άραγε, πάντως παράνομα κι αντίθετα σε κάθε κοινή λογική…

Όλα τα λεφτά στους τραπεζίτες, δεκάρα τσακιστή στην πραγματική οικονομία. 

Τους πνίξατε όλους, λιανίσατε ανελέητα τη μικρομεσαία ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας για να είναι ισοσκελισμένα τα λογιστικά βιβλία των πτωχών μας τραπεζών και γεμάτες οι θυρίδες των τραπεζιτών. 

Ξεπουλήσατε τον ΟΠΑΠ για πλάκα, αγορασμένος αυτός ο οργανισμός από τον κολλητό, με ενδεχόμενα άδηλα έσοδα εμπορίας καυσίμων. Βρωμιά παντού: το παραλιακό μέτωπο στο Ελληνικό το χαρίσατε σε άλλο εθνικό νταβατζή. Μικρότερα φιλέτα σε Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους. Περάστε κόσμε, το αφεντικό αυτήν την τετραετία τρελάθηκε και χαρίζει! Χαρίζει παραλίες, χαρίζει βουνά, χαρίζει λαγκάδια. Οι πορτιέρηδες κι οι άλλοι συμβουλάτορες, όπως εσύ Φαύλε, σούζα στις θέσεις τους.

Οι εθνικοί μας εργολάβοι, σας λιβανίζουν αναίσχυντα από τις συχνότητες που νέμονται ανεξέλεγκτα, βομβαρδίζοντας μας από το πρωί μέχρι το βράδυ με οργουελικό τρόπο για τις πτυχές της σουξεδιάρικης ιστορίας σας και συγχρόνως μας χρεώνουν διπλά και τρίδιπλα τα δημόσια έργα. Το μόνο πράγμα που δεν λέει να κατασιγάσει αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι η βροχή των συνεχώς αυξανόμενων διοδίων.

Οδύνη, φτώχεια, κατάθλιψη παντού και τι βγαίνεις τώρα εσύ και μου λες, βρε Φαύλε, για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του αστείου κράτους και της αστείας κυβέρνησης που υπηρετείς? Με τις ανειλημμένες ηθικές και νομικές υποχρεώσεις προς τους Έλληνες εντός του ελλαδικού κράτους, τι θα γίνει ρε μάστορα του λόγου?

Κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έχοντας σχίσει σελίδα-σελίδα ολόκληρο το Σύνταγμα! Νομικές υποχρεώσεις μόνον προς τους δανειστές, αναγνωρίζεται, κατά παράβαση κάθε κανόνα εθνικού και διεθνούς δικαίου. 

Περί ηθικών υποχρεώσεων ούτε που σου πέφτει λόγος, Φαύλε…

Να, τώρα, που βάλατε και την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού στο μάτι αφού, μια διετία τώρα, η κυβέρνησή σας, όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπονομεύει κι αυτή την αγορά ενέργειας, όπως υπονομεύει και γκρεμίζει οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεστε, χωρίς να έχει να χτίσει τίποτα καινούριο στη θέση του παλιού.

Πρώτα από όλα, Φαύλε, ρώτα τη φοιτητριούλα οικονομικών που σ’ έχει ερωτευτεί, να σου εξηγήσει, πονηρέ πολιτευτή, τι πάει να πει «φυσικό μονοπώλιο» και θα καταλάβεις τι αποσάθρωση επιχειρεί να προκαλέσει το σινάφι σου και ο «Πρωθυπουργός» σου με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 

Μετά, σκέψου ότι δικοί σας άνθρωποι, όχι τίποτα κομμουνιστές που τους απεχθάνεσαι όπως ο Διάολος το λιβάνι, αλλά δικοί σου συνοδοιπόροι, και μάλιστα υποψήφιοι του κόμματος που υπηρετείς στις πιο πρόσφατες εκλογές, λένε ότι η λογιστική αποτίμηση της ΔΕΗ είναι υποπολλαπλάσια της πραγματικής αξίας των υποδομών και των πρώτων υλών που ξεπουλιούνται! Λες και δεν το φανταζόμασταν…

Καμιά φορά οι αριθμοί έχουν τη σημασία τους για να καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της κοροϊδίας σας,  Φαύλε. Δώδεκα δισεκατομμύρια, Φαύλε, είναι το δημοσιονομικό κενό μόνο  για την επόμενη χρονιά. Έτσι λένε οι ειδήμονες και πάνω-κάτω, φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν, σ’ αυτό. 

Δηλαδή εσείς, Φαύλε, με τις γελοίες λογιστικές αποτιμήσεις του 1.5 δισεκατομμυρίου για το 30% της επιχείρησης που κάνετε, θα χρειαστεί μέχρι του χρόνου τέτοιον καιρό να πουλήσετε δυόμισι φορές τη ΔΕΗ προκειμένου να κλείσετε την τρύπα μιας και μόνον μίας χρονιάς!

Πού το πάτε, ρε Φαύλε? Πού μας πάτε? 

Περονόσπορος η κυβέρνησή σου και το καλύτερο που έχεις να κάνεις Φαύλε, είναι να κρατάς το προφίλ σου χαμηλό γιατί βρωμαέι μπαρούτι κι εσύ είσαι στιγματισμένος συμβουλάτορας του κακού «Πρωθυπουργού». Ανέξοδοι οι λεονταρισμοί σου προς τον «Αντιπρόεδρο» της κυβέρνησης των Ολετήρων που υπηρετείς και δύσκολο να πείσουν, Φαύλε. Δεν δικαιούσαι να ομιλείς για την πατρίδα όταν την ξεπουλάς, Φαύλε!
 

Σχόλια