Τρέχουν οι ξεπουλημένοι…για να βρουν από που θα απολύσουν 6.500 υπαλλήλους

Αγώνα δρόμου δίνουν οι ξεπουλημένοι.. η κυβέρνηση της τρόικας…. προκειμένου να βρει 6.500 υπαλλήλους που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα.
Οι «δεξαμενές» έχουν στερέψει και γι” αυτό η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει τους υπαλλήλους που θα φύγουν τους επόμενους πέντε μήνες.
Ολη η προσοχή στρέφεται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Παράλληλα, υπάλληλοι που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επίορκοι, αλλά και περιπτώσεις μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου χωρίς τις προϋποθέσεις είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Ακόμη, από τη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας και κινητικότητας θα συμπληρωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων προς απόλυση από όσους δεν πετύχουν μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία του δημόσιου τομέα, μέχρι να λήξει το 8μηνο της παραμονής τους στο πρόγραμμα. Παράλληλα, θα γίνει και μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Με βάση τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, έως το τέλος του 2014 θα αποχωρήσουν μεταξύ άλλων υποχρεωτικά από το δημόσιο τομέα:
4.000 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000) οι οποίοι βρίσκονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
1.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν, λόγω ανικανότητας, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.
600 επίορκοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις, με βάση τις υποθέσεις που εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Τροφίμων.
90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Πολιτισμού.

Σχόλια