Η ΔΕΗ ομολογεί…χαρίζονται στην «μικρή» ΔΕΗ 135 εκατ.τόνοι λιγνίτη (135 δισ. ευρώ)…

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ
Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων μας.
Σας θυμίζουμε τι γράφαμε…Πολύ χουβαρντάς κύριε Σαμαρά…
Διαβάστε τι αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ΔΕΗ σχετικά με τα Αποθέματα και την Ποιότητα λιγνίτη..

Αποθέματα – Ποιότητα λιγνίτη

Τα συνολικά βεβαιωμένα γεωλογικά αποθέματα λιγνίτη στη χώρα…… ανέρχονται σε περίπου 5 δις. τόνους. Τα κοιτάσματα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτη γεωγραφική εξάπλωση στον ελληνικό χώρο.
Με τα σημερινά τεχνικο-οικονομικά δεδομένα τα κοιτάσματα που είναι κατάλληλα για ενεργειακή εκμετάλλευση, ανέρχονται σε περίπου 3,2 δις τόνους και ισοδυναμούν με 450 εκ. τόνους πετρελαίου.
Τα κυριότερα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα λιγνίτη βρίσκονται στις περιοχές Πτολεμαϊδας, Αμυνταίου και Φλώρινας με υπολογισμένο απόθεμα 1,8 δις τόνους, στην περιοχή της Δράμας με απόθεμα 900 εκ. τόνους και στην περιοχή Ελασσόνας με 169 εκ. τόνους. Επίσης στην Πελοπόννησο, περιοχή Μεγαλόπολης, υπάρχει λιγνιτικό κοίτασμα με απόθεμα περίπου 223 εκ. τόνους.
Με βάση τα συνολικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα λιγνίτη της χώρας και τον προγραμματιζόμενο ρυθμό κατανάλωσης στο μέλλον, υπολογίζεται ότι τα αποθέματα αυτά επαρκούν για περισσότερο από 45 χρόνια. Μέχρι σήμερα οι εξορυχθείσες ποσότητες λιγνίτη φτάνουν περίπου στο 29% των συνολικών αποθεμάτων. Εκτός από λιγνίτη η Ελλάδα διαθέτει και ένα μεγάλο κοίτασμα Τύρφης στην περιοχή των Φιλίππων (Ανατολική Μακεδονία). Τα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα στο κοίτασμα αυτό εκτιμώνται σε 4 δις κυβικά μέτρα και ισοδυναμούν περίπου με 125 εκατ. τόνους πετρελαίου.
Υ.Γ
Πολύ καλά καταλάβατε…
Η ΔΕΗ είναι απόλυτα σαφής..και δεν χρειάζεται να το παιδεύουμε το θέμα υπολογισμού της αξίας του λιγνίτη..
Τι μας λέει η ΔΕΗ.. τα κοιτάσματα που είναι κατάλληλα για ενεργειακή εκμετάλλευση, ανέρχονται σε περίπου 3,2 δις τόνους και ισοδυναμούν με 450 εκ. τόνους πετρελαίου.
Δηλαδή 450 δισ. λίτρα πετρελαίου..λίτρα καυσίμου ντίζελ.  Εμείς δεν θα πάρουμε την λιανική πώληση του ντίζελ που είναι στην Ελλάδα περίπου 1,50 ευρώ ανά λίτρο, θα κάνουμε υπολογισμούς με 1 ευρώ..
Μαθηματικά αυτό σημαίνει  τουλάχιστον 450 δις ευρώ αξία των εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων λιγνίτη.
Συνεπώς στην μικρή ΔΕΗ δωρίζονται αντίστοιχα έσοδα με το 30% περίπου (αφού της δωρίζεται το 30% των λιγνιτικών αποθεμάτων) των 450 δις ευρώ, ήτοι: 135 δις ευρώ.!!!!

Σχόλια