Για να μην έχουμε αυταπάτες για το ποιος κάνει κουμάντο..Σόιμπλε:«Η αλλαγή της θέσης του υπουργού Οικονομικών δεν συνεπάγεται αλλαγή της πολιτικής»O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε εκ νέου την προθυμία των ευρωπαίων εταίρων να προσφέρουν περαιτέρω βοήθεια, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. «Θα δούμε εάν θα είναι έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.
Σε ερώτηση της Deutsche Welle εάν παραμένει ανοιχτό το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη -όπως είχε αφήσει να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, λέγοντας ότι

ο «ελληνικός λαός πρέπει να διανύσει αυτή τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ»- ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαραχθεί, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Παράλληλα ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η νέα, μετά τον ανασχηματισμό, ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία που ακολουθήθηκε έως σήμερα. «Η αλλαγή της θέσης του υπουργού Οικονομικών δεν συνεπάγεται αλλαγή της πολιτικής», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι γι΄ αυτό τον διαβεβαίωσε η ελληνική κυβέρνηση.

hellasforce.com