Αυτή είναι η νέα… επικοινωνιακή κασέτα που θα πλασάρει προσεχώς η κυβέρνηση…

Το ένα μετά το άλλο επικοινωνιακό τρικ σκαρφίζονται στην κυβέρνηση έτσι ώστε να κερδίσουν χρόνο παραμονής στην εξουσία… Και το κάνουν… τρέχοντας ώστε να προλάβουν να καλύπτουν τα ψέματα και τα ανύπαρκτα έργα τους. Με την ώρα επιστροφής στη Βουλή για ψήφιση κρίσιμων και δύσκολων νομοσχεδίων, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζουν πυρετωδώς τη… νέα κασέτα που θα παίζει η συγκυβέρνηση για να πείσει βουλευτές και κόσμο να στηρίξουν την πολιτική που ακολουθείται (και που δεν πρόκειται να αλλάξει ότι κασέτα κι αν παίξουν).

Έτσι μετά την ανάπτυξη που πλασάρουν πριν και μετά την ψήφιση μνημονίων και πολυνομοσχεδίων (που δεν έχει έρθει ποτέ), το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο αποτελεί μια κοροϊδία και μισή), τον ανασχηματισμό (που έγινε μόνο και μόνο για να κερδιθεί πολιτικός χρόνος), τις υποσχέσεις για οικονομικές ανάσες (που αν τις δείτε να μας…), δημιουργούν και το νέο ωραιοποιημένο πλάνο τους με φόντο και τη συγκέντρωση ψήφων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας…
Το οποίο θα είναι το εξής: «Τα οικονομικά προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν. Το χρέος έχει πάρει τον δρόμο της επίλυσης, αφού στις αρχές του νέου χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση του νέου φορολογικού προγράμματος, το οποίο θα προβλέπει σημαντικές φοροελαφρύνσεις για μεγάλες κατηγορίες πολιτών. Προχωράμε και για την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης, το προκαταρκτικό στάδιο της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει με την έναρξη της νέας ολομέλειας το φθινόπωρο».
Κρατήστε λοιπόν στην άκρη του μυαλού σας αυτά τα ωραία για την ακοή λόγια, που δεν θα γίνουν πράξη ποτέ (όπως και τα προηγούμενα). Αυτή είναι η κασέτα που θα πλασάρει προσεχώς η κυβέρνηση μέσω των αυλικών της στα διάφορα ΜΜΕ έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει ότι μπορεί από τα μοιραία λάθη και σφάλματα της. Με μοναδικό στόχο να κερδίσει επιπλέον πολιτικό χρόνο επιβίωσης…
Το σχέδιο είναι πολύ καλά μελετημένο, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι Εθνικές Εκλογές, τα αποτελέσματα της οποίας θα στείλουν την παρούσα συγκυβέρνηση στον αγύριστο. Ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει πολύ καλά και γι’ αυτό, παρά το γεγονός πως δηλώνει μη κωλυμένος με την εξουσία (έχει πει τόσα και τόσα ψέματα, ένα ακόμα δεν χάλασε κι ο κόσμος), θέλει ν να αγκιστρωθεί καλά σε αυτή.
Γιατί αυτή είναι η διαταγή των «μεγάλων αφεντικών» που δεν επιθυμούν με τίποτα αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα. Με όχημα την συνταγματική αναθεώρηση λοιπόν ο πρωθυπουργός θα ανοίξει πρώτος το ζήτημα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (Φεβρουάριο του 2015), προκειμένου να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να χρεώσει στον πολιτικό του αντίπαλο τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Έτσι απλά…

hellasforce.com

Σχόλια