Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι κείθεν..οι δώθε…και οι δήθεν


Οι κείθεν..οι δώθε…και οι δήθενΜε βαθύτερο στόχο την ενίσχυση του…κοινωνικού προσώπου του ΠΑΣοΚ – ΕΛΙΑΣ και άρα την αποψίλωση του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα. Και όπου ΕΛΙΑ βλέπε και το «φάντασμα» Σημίτη.
Το σχέδιο αυτό, καθώς και τα πρόσωπα που θα εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα υπέβαλε «αρμοδίως» ο Πρωθυπουργός στους ευρωπαίους επιτηρητές στο πρόσφατο ευρωπαϊκό ταξίδι του, όπου και του ανακοινώθηκε και το όνομα του νέου υπουργού οικονομικών της χώρας μας (βλέπε παρέμβαση Σημίτη).

Παράλληλα επιστρατεύονται και άλλα όπλα για να δώσουν ψευδοκοινωνικό πρόσωπο στην «νέα» κυβέρνηση.
Δεν ήταν τόσο αθώα η καθυστέρηση δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ αφού προσετέθησαν νέες σελίδες με κείμενο από εκθέσεις του τεχνικού κλιμακίου της Τρόϊκα (στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκδήλωση ανησυχίας «περί ευνοϊκών αποφάσεων των δικαστηρίων για εργασιακά θέματα». Ένα μπουκέτο «δήθεν παρατηρήσεων» του ΔΝΤ στις οποίες οι νέοι υπουργοί και η κυβέρνηση θα μπορέσουν να πουν «όχι» προβάλλοντας «αντιμνημονιακό προφίλ»…Το αυτό ισχύει και για τα δώδεκα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί. Απτό παράδειγμα το πρόσφατο θέατρο με πρωταγωνιστές τους Λομβέρδο και Μητσοτάκη, το οποίο λειτουργεί και ως επικοινωνιακή «κουβέρτα» καλύπτοντας την αδικία κατά των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την πρεμιέρα ομαδικών απολύσεων
Άρα πρόκειται για μια κυβέρνηση λογικής Χότζα, όπου θα ανακοινώνονται ή θα διαρρέονται δήθεν σκληρές μνημονιακές απαιτήσεις στις οποίες η κυβέρνηση δια των υπουργών και υφυπουργών της (κυρίως των προερχόμενων από το ΠΑΣοΚ-ΕΛΙΑ) θα «ορθώνει ανάστημα» και θα λέει όχι. Αυτό το θέατρο θα ονομάσουν «απάντηση στο μήνυμα των εκλογών» παρουσιάζοντας ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, με κοινωνικότερο εκείνο του ΠΑΣοΚ-ΕΛΙΑΣ.
Βεβαίως, τα δώδεκα προαπαιτούμενα σκληρά μέτρα για να εισπράξουμε την νέα δόση θα περάσουν, θα κληθούμε να καλύψουμε κενό περίπου 6 δις (από τα 7,7δις που προτείνει το ΔΝΤ) και στα κυβερνητικά στρατόπεδα…θα επικρατεί ένα «ωραίο κλίμα».
Το «ούφ» ανακούφισης των βουλευτών ακούστηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα αφού θα έχουν την επικοινωνιακή κάλυψη για να ψηφίσουν τα σκληρά προαπαιτούμενα.
Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια υφαρπαγής ψηφοφόρων του αλλά και στελεχών του και αν θα εφαρμόσει νέα αντιπολιτευτική τακτική, δικαιώνοντας την επιλογή των πολιτών στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Ι. Δέμος 

hellasforce.com

Σχόλια