Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται η διάλυση του ασφαλιστικού και εργασιακός μεσαίωνας..


Έρχεται η διάλυση του ασφαλιστικού και εργασιακός μεσαίωνας..Το 2015 το ασφαλιστικό δεν θα είναι όπως το ξέρουμε.
Πρέπει να υλοποιηθεί αφενός η δέσμευση για επέκταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε όλο το ασφαλιστικό σύστημα (ταμεία κύριας ασφάλισης, επικουρικά και εφάπαξ), αφετέρου να αντιμετωπισθεί η συνεχώς διευρυνόμενη τρύπα στα έσοδα των ταμείων, εξαιτίας άλλων μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η κατάργηση των κοινωνικών πόρων.

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου το 2015 η δομή του ασφαλιστικού συστήματος να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα.
Στο τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να επανεξεταστεί ο συνδικαλιστικός νόμος, ώστε μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τη συμβολή της τρόικας, στο τέλος Οκτωβρίου να υπάρξει νέος νόμος. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014, θα υπάρξει επανεξέταση του θέματος των ομαδικών απολύσεων.
Τον Σεπτέμβριο επίσης θα πρέπει να κατατεθεί στην τρόικα το σχέδιο ενοποιήσεων των ταμείων…. Θα πρέπει επίσης, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που ήδη έχει ξεκινήσει να εκπονεί η Εθνική Αναλογιστική Αρχή να «εξορθολογιστούν οι πολιτικές που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές». Κεντρικός στόχος παραμένει ο «περιορισμός των χρηματοδοτικών κενών».
Αυτό από μόνο του οδηγεί σε επέκταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στα ταμεία κύριας ασφάλισης. Η ανταποδοτικότητα των εισφορών, στο πλαίσιο της αναλογιστικής δικαιοσύνης που επιζητά η τρόικα, οδηγεί επίσης στο συμπέρασμα, ότι η μείωση των συντάξεων είναι προ των πυλών.
Στη συνέχεια, εντός Σεπτεμβρίου θα γίνει η αντιστοίχηση των αναλογιστικών προβολών και των προϋπολογισμών των ταμείων, ώστε τον Οκτώβριο να ληφθούν αποφάσεις για μειώσεις συντάξεων ή και αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους ισχύουν ακόμη ειδικά καθεστώτα.
Όλες οι αλλαγές, θα νομοθετηθούν εντός Νοεμβρίου, ώστε να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2015. 

hellasforce.com

Σχόλια