Σοσιαλιστικές μίζες για τα Leopard..

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των ύποπτων εξοπλιστικών συμφωνιών της KMW με την Ελλάδα αποκαλύπτει η Süddeutsche Zeitung. 
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει επίσης το στίγμα της ευρωκρίσης στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της
Süddeutsche Zeitung, δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εισέπραξαν από την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων Kraus-Maffei Wegmann κρυφές πληρωμές ύψους άνω των 5 εκατομ. ευρώ κατά το διάστημα 2000-05. Τα νέα στοιχεία προέκυψαν, σύμφωνα πάντα με την SZ, στο πλαίσιο εσωτερική έρευνας, που εξετάζει τις υποψίες καταβολής μιζών από την KMW για την ολοκλήρωση των συμφωνιών πώλησης τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Leopard 2, καθώς και οβιδοβόλων PzH 2000, που κόστισαν στην Ελλάδα σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ. Αποδέκτες των αδικαιολόγητων αμοιβών, σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικού ελέγχου Pricewaterhouse Coopers, είναι οι δύο πρώην βουλευτές του SPD Ντάγκμαρ Λούουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, οι οποίοι εισέπραξαν τα χρήματα μέσω της αστικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών BfS, η οποία δεν εμφανίζεται σε κανένα μητρώο εταιρειών.
Καλές διασυνδέσεις με το ΠΑΣΟΚ
Διερευνώνται πιθανές ευθύνες γερμανών πρώην βουλευτών στις εξοπλιστικές συμφωνίες της ΚΜW
Διερευνώνται πιθανές ευθύνες γερμανών πρώην βουλευτών στις εξοπλιστικές συμφωνίες της ΚΜWΌπως σημειώνει το ρεπορτάζ που συνεχίζεται και στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας του Μονάχου, η σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικός Ντάγκμαρ Λούουκ, «ήταν παλαιότερα πρόεδρος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο γερμανικό κοινοβούλιο, γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στην Αθήνα και διατηρούσε άριστες επαφές εκεί. Ειδικά με το ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι διασυνδέσεις διατηρήθηκαν για μεγάλο διάστημα, ακόμη και μετά τη βουλευτική της θητεία». Η SZ επισημαίνει ότι η KMW ήθελε να αντεπεξέλθει στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό στο πεδίο των εξοπλισμών και διερωτάται: «Επέτρεψε ως εκ τούτου η ΚΜW την καταβολή μιζών, χρησιμοποιώντας και τις επαφές της Λούουκ ώστε να διασφαλίσει πριν από περίπου μία δεκαετία τις δύο εξαιρετικά σημαντικές παραγγελίες από την Ελλάδα; Αυτή την υποψία εγείρουν τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας στην KMW. Ωστόσο, μία υποψία δεν συνιστά απόδειξη».  http://www.dw.de

Σχόλια