Μέρκελ & Σουλτς: "Οχι στο ευρωομόλογο"

CDU-Wahlkampf Μέρκελ και Σουλτς συμφώνησαν λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για αμοιβαιοποίηση του χρέους. 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα προηγείται με διαφορά από το Σοσιαλδημοκρατικό, που ανακάμπτει.
Την τελευταία λέξη έχουν σήμερα οι ψηφοφόροι
από τις υπόλοιπες 21 χώρες - μέλη της ΕΕ που προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μεταξύ αυτών είναι και η Γερμανία με συνολικά 64 εκατομμύρια ψηφοφόρους, εκ των οποίων τα σχεδόν 3 εκ. είναι πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ.
Καθησυχαστική ήταν η Άγκελα Μέρκελ και σε ότι αφορά την αμοιβαιοποίηση του χρέους απορρίπτοντας τα ευρωομόλογα. Αλλά και ο Μάρτιν Σουλτς, παρά τη θέρμη με την οποία έδειχνε να υποστήριζε παλαιότερα το θέμα, προεκλογικά συντάχθηκε με την Μέρκελ. Σε συνέντευξη στη Leipziger Volkzeitung, που κυκλοφορεί αύριο ο Σουλτς απάντησε ως εξής σε σχετικό ερώτημα: «δεν φιλοσοφώ προεκλογικά για θέματα τελειωμένα. Για τα ευρωομόλογα δεν υπάρχει ούτε πλειοψηφία, ούτε προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους…πρωταρχικός στόχος μου είναι να κρατηθούν τα επιτόκια χαμηλά για να μειωθεί το δημοσιονομικό χρέος και να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική καταστροφή».Deutsche Welle

Σχόλια