Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Πάνος Καμμένος :Η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ και των υποψηφίων του συνδυασμού, είναι ένας εθνικός συνδυασμός

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζουμε την πορεία με τους πολίτες, εδώ, στην Καβάλα. Χθες είχα τη δυνατότητα να περπατήσω και να ακούσω τους πολίτες. Σήμερα το πρωί πήγα στην ιχθυόσκαλα και συναντήθηκα και με στελέχη της πρώην KAVALA OIL.
Η Καβάλα είναι το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδος και είναι και η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μόνοι μας την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο.


Το παράδειγμα της KAVALA OIL, των εργαζόμενων, που κράτησαν την εταιρεία ανοικτή και ζωντανή και συνέχισαν να βγάζουν πετρέλαιο από τότε που εγκαταλείφθηκε ο Πρίνος δείχνει ότι δεν έχουμε ανάγκη την πατρωνία της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΟΖ είναι ελληνική ΑΟΖ και έχει υποχρέωση ο πρωθυπουργός να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

Πρέπει να ανακηρυχθεί άμεσα η ΑΟΖ, να κοπούν τα οικόπεδα και να αρχίσει η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με προσοχή όμως για το περιβάλλον. Θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέμβαση πάει να γίνει, όπως αυτή στην Καβάλα για το LPG, που μπορεί να αποτελεί μια οικολογική βόμβα στην περιοχή.

Θέλω ακόμα να μιλήσω για την πρωτογενή παραγωγή και την αλιεία. Η εικόνα σήμερα στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας, σε μία ιχθυόσκαλα που ήταν πάντα ζωντανή, πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε από την αρχή τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να διαφυλαχθούν οι Έλληνες αλιείς.

Δυστυχώς, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τώρα ήταν να επιδοτούμε τους ψαράδες για να «κόβουν» τα καΐκια τους. Αντ’ αυτού θα πρέπει να ενισχυθεί η αλιεία, να σταματήσουν να δίνονται τέτοιες ποσοστώσεις που απαγορεύουν στους αλιείς να συνεχίσουν το έργο τους και να αναπτυχθεί η πρωτογενής παραγωγή.

Η Καβάλα χρειάζεται αποστραγγιστικά έργα υποδομής. Αυτός ο νομός που είναι τούτη τη στιγμή πρωταθλητής στην ανεργία, πρέπει να γίνει ο νομός που θα είναι πρωταθλητής στην παραγωγή, στην ανάπτυξη, στην πρωτογενή παραγωγή, στον ορυκτό πλούτο, στην ενέργεια και βεβαίως θα πρέπει να ξαναμπούν εκείνες οι προϋποθέσεις προκειμένου να «τραβήξει» το άρμα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Είμαι στη διάθεσή σας».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το Κίνημά σας, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Πιστεύετε ότι θα αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών αυτό το ενδιαφέρον;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ και των υποψηφίων του συνδυασμού που στηρίζουμε στην Θράκη δεν είναι ένας πολιτικός συνδυασμός. Είναι ένας εθνικός συνδυασμός. Εμείς δεν θέλουμε το βράδυ της Κυριακής να βάλουμε σημαία ότι κέρδισαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά ότι κέρδισε η Ελλάδα.

Δεν μπορεί να συνεχίσει ο συμβιβασμός που κάνουν το σύνολο των κομμάτων - και μιλάω για την συγκυβέρνηση, αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση - προκειμένου να πάρουν κάποιες ψήφους στη Θράκη να συμβιβάζονται με το προξενείο της Κομοτηνής, να βάζουν υποψηφίους οι οποίοι είναι ενάντια με τις διεθνείς συμβάσεις, αντίθετοι με τα εθνικά συμφέροντα. Για αυτό το λόγο η υποψηφιότητα που στηρίζουμε, ο Τέρενς Κουίκ, είναι μια υποψηφιότητα εθνική, που πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Δεν θα μετατραπεί η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη σε μια περιοχή ειδικών οικονομικών ζωνών, όπου θα μεταφέρονται λαθρομετανάστες σε «αποθήκες ανθρώπων» και εν συνεχεία θα τροποποιούνται σε εργαζόμενους εντός εισαγωγικών, δηλαδή δούλους των 100 ευρώ, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το σύνολο της περιοχής από τους ανέργους που δεν θα μπορούν πλέον να αποδώσουν. Οι ειδικές οικονομικές ζώνες που εφεύραν και συμπεριέλαβαν μέσα στα μνημόνια αποτελούν απειλή για την Θράκη, εθνική απειλή κοσσοβοποίησης της Θράκης.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς πιστεύετε ότι θα είναι τα αποτελέσματα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά. Στις λίγες ώρες που περπάτησα και συνομίλησα με πολίτες της Καβάλας συνάντησα πολλούς ανθρώπους που δεν ήταν κοντά μας μέχρι τώρα και οι οποίοι έρχονται κοντά μας, σε ένα πατριωτικό κίνημα, σε ένα κίνημα το οποίο κατάφερε να έχει μαζί τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που εξορίστηκαν στην Ικαρία, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο και τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που τους φύλαγαν.

Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια αυτή την στιγμή να γίνει μια χώρα, όπου θα έρθει πάλι ο διχασμός και ο εμφύλιος. Χρειάζεται να ενωθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου για να μπορέσουμε να έχουμε ένα μέλλον και αναίμακτο, αλλά και που θα καταφέρει να διώξει αυτή την ξένη κατοχή από την πατρίδα μας, την κατοχή της τρόικας, των δανειστών και των τραπεζιτών. Δεν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους κερδοσκόπους. Θα την πάρουμε στα χέρια μας.

Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.