Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: ΕΟΖ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ..

ΕΟΖ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΟΖ. ΩΣ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΣΣΟΒΟ»
«Το εγκληματικό πλιάτσικο της πατρίδας μας, τώρα και με τις ΕΟΖ, συνεχίζεται. Σήμερα ξεσκεπάζω τα σχέδια της συγκυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη σε Μπαγκλαντές ή Κόσσοβο,
με μισθούς Πακιστάν και εργασιακές σχέσεις κεντρώων αφρικανικών χωρών. Έχω πει σε όλους τους τόνους, ότι ως ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης, ΕΟΖ δεν θα γίνουν στη περιοχή μας. Με κούριερ θα στείλω τα σχέδια, πακέτο πίσω στην Αθήνα».

Αυτό δήλωσε, καταθέτοντας στη Βουλή αποκαλυπτική και καταγγελτική Ερώτηση, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ποιό συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ αποκαλύπτει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι όπως αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης): ΒΙΦΘΗ-9Τ5 και η οποία αφορά σε στοιχεία αμοιβής εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών) στην Επικράτεια και κυρίως στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια.

Η καταγγελία γίνεται έπειτα και από σχετική ενημέρωση που έλαβε για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτη Λελιάτσο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΝΩΜΩΝ ΤΗΣ ΟΚΕ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ

κ. κ . Υπουργοί,
Οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και καιρό, για τις προθέσεις της κυβέρνησης περί σύστασης ειδικών Οικονομικών ζωνών, είναι πλέον γεγονός.

Η Ελλάδα πλέον κομματιάζεται και παραχωρείται στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η βασική λειτουργία των ΕΟΖ περιλαμβάνει την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο φορέα ελέγχου τους και στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανένα αρμόδιο όργανο του κράτους.

Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μή τήρηση των περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ. Σήμερα η Ελλάς τεμαχίζεται με εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με στοιχεία και καταγγελίες, που μας προσκόμισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτης Λελιάτσος και αφορούν στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και της αρμοδίου γενικής γραμματέως, η οποία αναρτήθηκε στο ΔIAYΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΒΙΦΘΗ-9Τ5
http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/%CE%92%CE%99%CE%A6%CE%98%CE%97-9%CE%A45 , διαπιστώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν στην αμοιβή εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» στην Επικράτεια.
Κατόπιν αυτού ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την σύσταση και λειτουργία των ΕΟΖ στη χώρα;

  1. Σε ποιες περιοχές της χώρας προτίθεστε να συστήσετε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Και τί το ειδικότερο σχεδιάζετε για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που προφανώς, αμετανόητα, θέλετε να μετατρέψετε σε Κόσσοβο;

  1. Ποια τα αποτελέσματα της μελέτης της εν λόγω επιτροπής εμπειρογνωμόνων;

  1. Πότε και πώς έχετε πάρει την θετική έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ; Και ειδικότερα για την ΑΜ-Θ Περιφέρεια, πότε διαβουλευτήκατε Περιφέρεια και Δήμους και πότε και από ποιόν πήρατε άδεια να προχωρήσετε σε σχέδια ΕΟΖ;
Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.