Καμαρώνει ο Αναστασιάδης…για την δήθεν στήριξη Μέρκελ που οδηγεί στην καταστροφή την Κύπρο…

Η συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Ας σημειωθεί δε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη κύπριου προέδρου στη Γερμανία μετά από 24 χρόνια.


Μιλώντας για το Κυπριακό η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αναγνώρισή της στον Νίκο Αναστασιάδη για το «θάρρος» του σε αυτές τις οικονομικά δύσκολες στιγμές για την Κύπρο να αναλάβει την πρωτοβουλία για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του πολιτικού ζητήματος. Χωρίς περιστροφές η κ. Μέρκελ υιοθέτησε το αίτημα του κύπριου προέδρου για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στην αναζήτηση λύσης.
Aπό την κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο 
Για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων, είπε η κ. Μέρκελ, θα πρέπει να συμμετέχει και δραστήρια η ΕΕ. Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία αποδέχεται ανάλογο αίτημα. Και όχι μόνο. Η καγκελάριος κ. Μέρκελ υιοθέτησε επίσης την άποψη της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι το Κοινό Ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου θα πρέπει να αποτελέσει τη «βάση» για τις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Όπως είπε ακόμη, θετική θα ήταν η έκβαση των διαπραγματεύσεων μόνον όταν ολόκληρη η Κύπρος θα είναι μέλος της ΕΕ, όταν δηλαδή σε ολόκληρη την επικράτεια θα ισχύουν τα «ευρωπαϊκά στάνταρ», με άλλα λόγια το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες η καγκελάριος χαρακτήρισε «ωφέλιμα» τα άμεσα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης που ζητά η ελληνοκυπριακή πλευρά επειδή, όπως τόνισε, θα επιδρούσαν θετικά στη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων. Όπως δηλώνουν έγκυρες πηγές, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την πρόθεσή της να μιλήσει για το όλο ζήτημα των κυπριακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα προς την κατεύθυνση μιας θετικής στάσης της Τουρκίας. http://www.dw.de

hellasforce.com
 

Σχόλια