Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα «επιτυχία» Αδωνι – Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους….


Νέα «επιτυχία» Αδωνι – Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους….….για μία σειρά εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες και σπινθηρογραφήματα. Γειάσου ρε υπουργε Υγείας με τα ωραία σου. Πάντα τέτοια!!!
Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (φυσικά πρόσωπα και εργαστήρια) ξεκινούν επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου, όπως αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Τα 328 εκατ. ευρώ, που είναι ο
προϋπολογισμός των κλινικοεργαστηριακών γιατρών για το 2014 είναι αυτοκτονικός, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι γιατροί, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι για να είναι βιώσιμο το σύστημα ο εν λόγω προϋπολογισμός πρέπει να ανέρχεται στα 570 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως από την 1η Ιανουαρίου το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται περίπου στα 47 εκατ. ευρώ το μήνα (επομένως στο τετράμηνο το ποσό διαμορφώνεται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ), ο προϋπολογισμός των 328 εκατ. ευρώ θα έχει καλυφθεί έως τον Ιούνιο.
Επιπλέον, οι γιατροί καταγγέλλουν την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει ορθούς κανόνες συνταγογράφησης παραπεμπτικών και ελέγχου μέσα από σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή.
Τέλος, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για μία σειρά εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα και άλλες, τη στιγμή μάλιστα που τα διαγνωστικά εργαστήρια των μονάδων του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν.

hellasforce.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.