Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Δημοψήφισμα για το μέλλον της Ουκρανίας

Με ένα δημοψήφισμα για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας η μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου προσπαθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της ιδιαίτερα τεταμένης κατάστασης στη χώρα. Δάνειο δις ενέκρινε στο μεταξύ το ΔΝΤ
Το δημοψήφισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου, παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές,
όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Γιατσένιουκ. Η ουκρανική ηγεσία παραδέχεται την ίδια ώρα ότι έχει απολέσει τον έλεγχο τμημάτων της ρωσόφιλης ανατολικής Ουκρανίας. Ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Τουρτσίνοφ επέρριψε την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Εν τω μεταξύ οι φιλορώσοι αυτονομιστές συνεχίζουν την επέλασή τους στα ανατολικά της χώρας. Οι αυτονομιστές κατέλαβαν το κτίριο της διοίκησης της περιφέρειας του Λουχάνσκ στην ομώνυμη πόλη ενώ φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν και άλλα διοικητικά κτήρια στη Γκορλόβκα αλλά και σε άλλες πόλεις.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ρωσίας στο Κίεβο κρατείται ως ύποπτος για κατασκοπεία και έλαβε εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Από την πλευρά της η Μόσχα και δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ τάχθηκε υπέρ ενός διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ για την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση. dw.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.