Γιατί έχουμε τα ακριβοτέρα είδη διατροφής στην Ευρώπη; Πως θα εξαφανίσουν τους παραγωγούς και τις βιομηχανίες μας

Ολη η αλήθεια που σας κρύβουν. 
Γιατί τα ελληνικά προιόντα ειναι απ' τα ακριβοτερα στην Ευρωπη; Γιατι τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση συγκρίνουν τις τιμές στην Ελλάδα με τις τιμές στην Ευρώπη ρίχνοντας την ευθύνη στους παραγωγούς μας και στις ελληνικές βιομηχανίες για τις υψηλές τιμές και δεν αναφέρονται στην φορολογία, στα διόδια και στην τιμή της βενζίνης που είναι επίσης τα υψηλότερα στην Ευρώπη ;
Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και ψαράδες
πληρώνουν 13% φόρο (τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη). 
Οι κτηνότροφοι δίνουν το γάλα στις Βιομηχανίες Γάλακτος 0.44 ευρώ. 
Το φρέσκο γάλα συσκευάζεται στις Βιομηχανιες και έπειτα οι νταλίκες το μεταφέρουν στα μαγαζιά και σούπερμαρκετ της χώρας. Μία νταλικα για μία μεταφορα που θα κάνει π.χ. απο Μακεδονία στην Αθήνα, θα πληρώσει 330 ευρω περιπου συνολικά με επιστροφή (περίπου 15 ευρω για κάθε διόδιο). 
Σύν αλλα τόσα ευρω για την βενζίνη που θα καψει (με επιστροφη) με την εξωφρενική τιμή 1,70 ευρω το λίτρο και το καλοκαίρι η τιμή της φτάνει το 1,90 ευρω το λίτρο (η μεγαλύτερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη). 
Και τελικα το γαλα καταλήγει στα ράφια των σουπερμαρκετ και μαγαζιων περιου 1.25 ευρω, αφου εχει φορολογηθει απο το κρατος με 13% (προσωρινά) απο 23% που ηταν μεχρι περσυ. Την στιγμη που ο φόρος στο Ην.Βασίλειο ειναι 0%, Λουξεμβουργο 3%, Ιταλία 4%, Ισπανία 4%, Ιρλανδία 4,8%, Κυπρος 5%, Πολωνια 5%, Γαλλία 5,5%, Πορτογαλία 6%, Ολλανδία 6%, Βελγιο 6%, Γερμανία 7%, Αυστρία 10% και Σουηδία 12%.
Παραλληλα με την καταστροφή του γάλακτος αποτελειώνουν και τα ελληνικα τυρια, βούτυρο, γιαούρτια, κρέατα, δερματα κ.τ.λ. 
Θα εισαγουμε ξενα προιόντα και με τον καιρο θα εξαφανιστουν ολα τα ελληνικα που εχουν απομεινει. Ο ανταγωνισμός των ξένων (μη-ποιοτικών) προιόντων θα αναγκάσει τις βιομηχανιες να αγοράζουν απ' τον κτηνοτρόφο σε λιγότερη τιμή το γάλα και ο κτηνοτρόφος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στους φόρους που πληρώνει στο κρατος και τις ακριβές ζωοτροφές που αγοράζει και θα τα παρατήσει. Ετσι με την σειρα τους θα κλεισουν και οι Βιομηχανιες ή θα φυγουν σε αλλες χωρες.
Αυτη ολη η ιστορία, λοιπόν, γίνεται με οτι ελληνικο παραγουμε σε αυτην την χωρα. Απο φρούτα, συτιρά, λαχανικα, οσπρια, γαλακτοκομικα, κρεατα, ζαχαρη, ζωοτροφες, λιπασματα, βαμβάκι μεχρι υφάσματα, εργαλεια, μηχανηματα, φαρμακα (πολυ σοβαρο επισης και το θέμα των γενοσήμων φαρμακων μη-ποιοτικών που θα εισαγονται) κ.τ.λ. που τα πιο πολλα εχουν ηδη εξαφανιστεί...
Οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι, οι Δανοί κ.α. ετοιμαζονται να κατακλεισουν την Ελλαδα με τα οικονομικότερα (για αρχη) και σαφως μη-ποιοτικα προιοντα τους, γεματα συντηρητικά.
Στο θέμα τώρα των σούπερμαρκετ αξίζει να αναφέρουμε οτι η γερμανικη αλυσιδα σουπερμάρκετ LIDL συμφωνησε πριν ένα μηνα με την κυβέρνηση να διπλασιάσει τα σουπερμάρκετ της και να κατακλείσει ολες τις πόλεις της χώρας μας. Το μελλον των ελληνικών μικρο-μεσα'ιων μαγαζιών και σούπερ-μαρκετς ειναι σκοτεινό.
Τα  μεγάλες ξενες αλυσιδες super markets θέλουν να αποσπάσουν το ψωμί από τους αρτοποιούς, τα φάρμακα από τους φαρμακοποιούς, τα καύσιμα απ' τους πρατηριούχους κ.τ.λ.. Ετσι θα σβήσουν οι έλληνες αρτοποιοί, φαρμακοποιοί, πρατηριούχοι, μπακάληδες, μανάβηδες, τυροκόμοι κ.α.
Ηδη ολοι οι κλάδοι της πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγής έχουν υποστει μεγαλη ζημιά τα τελευταία χρόνια. Είναι θέμα χρόνου να εξαφανιστούν πληρως...
Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρά απ' οτι νομίζουν κάποιοι.
Mixalis Mpageris

Σχόλια