Άδειασμα από Γερμανό υφυπ. oικονομικών..H Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές «εν μία νυκτί»Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, ο γερμανός υφυπ. Οικονομικών Στ. Κάμπετερ αποφεύγει να κάνει λόγο για πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, το μεσημέρι της Τετάρτης για έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας κυριάρχησε στα γερμανικά μίντια. Ωστόσο, σε πρώτη φάση ο
γερμανικός πολιτικός κόσμος απέφυγε να τοποθετηθεί. Δεδομένης της εκτενούς δημόσιας συζήτησης των τελευταίων χρόνων για την ελληνική κρίση, η σιγή αυτή ξαφνιάζει. Πιθανώς, όμως, η στάση αυτή να σχετίζεται με μια επιφυλακτικότητα που συνδέεται με την επίγνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας αλλά και της πορείας των μεταρρυθμίσεων.
Ο Στέφεν Κάμπετερ θεωρείται το «alter ego» του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γνώμη του έχει βαρύτητα στο Βερολίνο και ταυτίζεται με αυτή του κ. Σόιμπλε. Ως οικονομολόγος, ο κ. Κάμπετερ είναι σε θέση να αποτιμά τις πολιτικές προθέσεις στη βάση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τα οικονομικά δεδομένα. Τι σημαίνει λοιπόν η έκδοση του ομολόγου; Επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές;
«Η μελλοντική οικονομική πορεία της Ελλάδας και ως εκ τούτου η ικανότητα να επιστρέψει στις χρηματαγορές δεν πρόκειται να ανακτηθεί εν μια νυκτί. Πρόκειται για μια διαδικασία. Γι” αυτό θεωρώ έξυπνο και σωστό το ότι οι ευρωπαίοι εταίροι στηρίζουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε αυτόν το δρόμο και κυρίως στη διαδικασία αναζήτησης δυνητικών χρηματοδοτών, με ιδιαίτερη αξιοπιστία και βήμα προς βήμα». 

hellasforce.com