Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο μέγας στοχαστής μίλησε… ΓΑΠ : χρειάζεται ένα νέο «πράσινο σχέδιο Μάρσαλ»..


Ο μέγας στοχαστής μίλησε… ΓΑΠ  : χρειάζεται ένα νέο «πράσινο σχέδιο Μάρσαλ».. «H Eλλάδα και η Ευρώπη πέρασαν τον κάβο της κρίσης», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε συνάντηση που οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο «Λουίς» της Ρώμης, με θέμα τη «Δημόσια πολιτική στην Ευρώπη».
«Θα πρέπει να ξαναδούμε την αρχιτεκτονική του ευρώ….
τόνισε ο ίδιος. Ακόμη ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και τόνισε ότι πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις.
Υπογράμμισε δε, η έξοδος της χώρας μας από την κρίση είναι μέρος της εξόδου της ίδιας της Ευρώπης από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου «πράσινου σχεδίου Μάρσαλ», που να δημιουργήσει κίνητρα του δημοσίου για πράσινες επενδύσεις με τη στήριξη των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ακόμα ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια συντονισμένη στρατηγική για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με μια βιώσιμη ανάκαμψη η οποία να μπορέσει να προστατέψει την κοινωνική συνοχή.

Σχόλια