Σιγά..ο Βενιζέλος κοιμάται…νέες Αλβανικές προκλήσεις με τη Χιμάρα!Με μια ουσιαστικά ανθελληνική επίθεση προπαγάνδας ο επικεφαλής της Αλβανικής ΕΥΠ, προσπάθησε να παραμείνει στην πολιτική Χότζα και να υπονομεύσει τις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις αλλά και κατ’ επέκταση της Αλβανό-Ευρωπαϊκές!
«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χιμάρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της
περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika) ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.
Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών αν γνωρίζει ότι, «αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει την Χιμάρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοι της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».
Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος που ζήτησαν να απορριφθεί διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.
Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ, επέμεινε ότι «οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κριμαίας».
Σιωπηλή η Αθήνα…
Παρά το γεγονός, ότι όσα ακουστήκαν είναι καταγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής των Τιράνων, δηλαδή πρόκειται για επίσημες δηλώσεις, η Αθήνα στρίβει το βλέμμα αλλού προκειμένου να μην στενοχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον σοσιαλιστή σύντροφό του, πρωθυπουργό Ε. Ράμα, ζητώντας εξηγήσεις για τις απόψεις που διακινεί η Αλβανική ΕΥΠ, σε βάρος της Ελλάδας και τον ομογενών…. e-dragoumanos.eu

hellasforce.com