Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρίτο δάνειο, όχι σε κούρεμα…δεν το λέμε εμείς ..ο Σόϊμπλε το λέει


Τρίτο δάνειο, όχι σε κούρεμα…δεν το λέμε εμείς ..ο Σόϊμπλε το λέειΑνοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Ο κ. Σοίμπλε αποφεύγει να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας, ωστόσο επισημαίνει ότι θα ειναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τονίζει «ποτέ ξανά». Δεν αποκλείει ωστόσο μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.
Σημειώνει πως πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020. Προσθέτει μάλιστα πως, δεδομένων των καλύτερων του αναμενόμενου «σημερινών αριθμών», δεν βλέπει «πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή».
Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο κ. Σόιμπλε τονίζει τουναντίον πως μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή».
Σχετικά με το ύψος της ανεργίας στη χώρα μας, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής». «Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος», συμπληρώνει.

Σχόλια