Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ : «ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

«ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛEYTH ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Την εικόνα – κατάντεια για το ελληνικό κράτος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη Ξάνθη καταγγέλλει με μια αποκαλυπτική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.


Η Ελλάδα δεν έχει συνοριακό φυλάκιο, ένας αστυνομικός μόνος του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, φιλοξενούμενος σε φυλάκιο της Βουλγαρίας και με τηλεπικοινωνιακές υποδομές, για τις οποίες ευτυχώς που υπάρχουν οι Βούλγαροι για ώρα ανάγκης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΕΡΜΩΝ - ΖΛΑΝΤΟΓΚΡΑΝΤ


κ. Υπουργέ,

Σήμερα επισκέφτηκα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Θερμών - Ζλάντογκραντ, στη Ξάνθη. Ντράπηκα για την κατάντεια του ελληνικού κράτους.

Ένας Έλληνας αστυνομικός να υπηρετεί τα συνοριακά συμφέροντα της Πατρίδας μας, όχι επί ελληνικού εδάφους, αλλά επί.. βουλγαρικού, φιλοξενούμενος σε φυλάκιο του Βουλγαρικού κράτους!

Περιττό, βεβαίως , να αναφέρω την θλιβερή αναντιστοιχία του ενός και μοναδικού Έλληνα αστυνομικού (έτσι είναι σε κάθε βάρδια) σε σχέση με τους πολυπληθείς Βούλγαρους.

Κύριε Υπουργέ, πρόσφατα στην Βουλή (ήμουν εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ) επικυρώσαμε ιδιωτική συμφωνία για το δρόμο Ξάνθης - Ζλάντογκραντ. Στην ομιλία μου από το βήμα της Βουλής είχα περιγράψει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με βάση τις μαρτυρίες των μελών της Συντονιστικής του Κινήματος μας. Σήμερα τα είδα με τα μάτια μου.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

  1. Ως πότε οι Βούλγαροι θα φιλοξενούν τους δικούς μας αστυνoμικούς;
  2. Δεν θα πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να εγκαταστήσει το δικό της συνοριακό φυλάκιο, για να εξυπηρετεί χιλιάδες αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια;
  3. Είναι δυνατόν ένας και μόνο αστυνομικός να υπηρετεί ανά βάρδια και μάλιστα με σαθρή τηλεπικοινωνιακή υποδομή;
  4. Σκοπεύετε να πάτε και ο ίδιος σε αυτό τον συνοριακό σταθμό, για να αντιληφθείτε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία, με υπερέχουσα έναντι ημών της εικόνας που βγάζει η Βουλγαρία;
  5. Ξέχασα να ρωτήσω τον Έλληνα αστυνομικό, αλλά ερωτώ εσάς:
Ο αστυνομικός πάει στα σύνορα με δικό σας μέσο της ΕΛ.ΑΣ ή με δικό του αυτοκίνητο; Και εάν πηγαίνει με δικό του, του βάζει η ΕΛ.ΑΣ. τα έξοδα βενζίνης ή μήπως στέλνουν οι Βούλγαροι και παίρνουν τον καθένα Έλληνα αστυνομικό από την Ξάνθη;


Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.