Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!

Πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο 2014 κάνει ΔΕΚΤΗ ανακοπή του εντολέα, τον οποίο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Τηλέμαχος Βουλκίδης, και ακυρώνει Διαταγή Πληρωμής Τράπεζας στο σύνολό της επειδή χρεώθηκαν τόκοι υπολογιζόμενοι
με επιτόκιο υψηλότερο του καθοριζόμενου με Νόμο εξωτραπεζικού επιτοκίου. Δέχεται δηλαδή η απόφαση ότι το μέγιστο επιτόκιο με το οποίο επιτρέπεται να δανείζουν οι Τράπεζες είναι το εξωτραπεζικό, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 5,75%! Η απόφαση αυτή, με την οποία ο οφειλέτης βγαίνει από τον Τειρεσία, σημαίνει ότι χιλιάδες δανειολήπτες των οποίων οι συμβάσεις επί έτη χρεώθηκαν με υπέρμετρα επιτόκια, κατά πολύ ανώτερα του νόμιμου εξωτραπεζικού, και στη συνέχεια καταγγέλθηκαν συνεχίζοντας να φουσκώνουν με θεόρατα επιτόκια υπερημερίας, δικαιούνται εντός 15 εργασίμων ημερών από την επίδοση της διαταγής πληρωμής να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να τις ακυρώσουν υπολογιζόμενης της οφειλής τους με μικρότερο μέγιστο επιτόκιο. Περαιτέρω ανοίγει ο δρόμος στους κατόχους «κόκκινων» δανείων για άσκηση αγωγής με την οποία θα επανακαθορίζεται το χρέος τους στο νόμιμο ύψος του. 
Δικηγόρος Κλεάνθης Βουλκίδης , www.voulkidislaw.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.