Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ..Με 800 ευρώ τον μήνα ζουν οι μισές οικογένειες στη χώρα

Σε άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκονται περισσότερες από τις μισές οικογένειες στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναγκάζονται να επιβιώσουν με εισόδημα μικρότερο των 800 ευρώ σε μηνιαίο επίπεδο.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι μαζί με τις/τους συζύγους τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 εισόδημα χαμηλότερο των 9.500 ευρώ.

Από αυτές τις οικογένειες, περίπου η μία στις τρεις έχει ακίνητη περιουσία με αξία χαμηλότερη των 100.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και περίπου 600.000 νοικοκυριά με ακίνητα αξίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ, αλλά με εισόδημα μικρότερο των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Περιουσιακά κριτήρια
Ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις για τα κριτήρια του μερίσματος, τα στατιστικά ευρήματα προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Για παράδειγμα, στις 321.525 ανήλθαν οι φορολογούμενοι που δεν εμφάνισαν καθόλου εισόδημα το 2013. Εξ αυτών οι 101.287 έχουν ιδιόκτητο σπίτι με αντικειμενική αξία (σ.σ. όπου αντικειμενική αξία είναι αυτή του 2007, καθώς έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί) μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ.
Θέτοντας, επομένως, περιουσιακό κριτήριο στις 100.000 ευρώ, αποκλείει από το επίδομα πολίτες με μηδενικό εισόδημα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι από αυτούς έτυχε να έχουν ένα ιδιόκτητο σπίτι και ποιοι στην πραγματικότητα φοροδιαφεύγουν.

 Πηγή

http://netakias.com/2014/04/07/surplus/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.