Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Σίγουρο το 3ο πακέτο και τα νέα μέτρα..

Σίγουρο το 3ο πακέτο και τα νέα μέτρα..«Έχουμε συμφωνήσει στο πλαίσιο του Eurogroup να περιμένουμε τα στοιχεία της τελικής έκθεσης της τρόικας. Κατόπιν αυτού θα αποφασίσει η ελληνική πολιτική και όχι η γερμανική κατά πόσο υπάρχει αναγκαιότητα νέων μέτρων, για παράδειγμα ενός νέου πακέτου (σσ. βοήθειας). Αυτό πάντα το τόνιζε ξεκάθαρα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε, όπως επίσης ότι
πρόκειται για μια απόφαση των Ελλήνων και όχι για μια απόφαση γερμανικών ή ευρωπαϊκών οργάνων».
Όπως πιθανολογείται, το επιτόκιο για το νέο ελληνικό ομόλογο θα κυμανθεί κοντά στο 5%. Το ύψος του επιτοκίου, όμως, που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ανέρχεται σε περίπου 1,5%. Εύλογη λοιπόν η ερώτηση γιατί η Ελλάδα να μην εξακολουθήσει να δανείζεται σε περίπτωση ανάγκης από τον ESM.
«Μια τέτοια ερώτηση δεν μπορώ να την απαντήσω εγώ ως γερμανός πολιτικός. Είναι, όμως, πασιφανές ότι η βοήθεια στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των ευρωπαίων εταίρων είναι συνδεδεμένη με όρους, ενώ τα χρήματα από την αγορά δεν είναι. Η επιλογή εναπόκειται στον ελληνικό πολιτικό κόσμο. Κατά τα άλλα, κανείς δεν ξέρει ακόμη εάν και με ποιο επιτόκιο θα τιμολογηθεί αυτό το ελληνικό ομόλογο». Παναγιώτης Κουπαράνης DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.