Τζιχαντιστές σε Χριστιανούς: πληρώστε χρυσό, αλαξοπιστήσετε ή θα σας σφάξουμε!


Τζιχαντιστές σε Χριστιανούς: πληρώστε χρυσό, αλαξοπιστήσετε ή θα σας σφάξουμε!Μια ομάδα τζιχαντιστώνστη Συρία απαίτησε οι Χριστιανοί στη βόρεια πόλη της Ράκκα, να καταβάλουν εισφορά σε χρυσό και να αποδεχθούν περιορισμούς στη πίστη τους , ή να αντιμετωπίσουν το θάνατο .

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Levant ( ISIS) ανακοίνωσε ότι θα δώσει στους χριστιανούς κατοίκους “προστασία ” αν συμφωνούσαν στον κατάλογο των συνθηκών .
Η ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο .
Ανταποκριτές λένε ότι η ISIS προσπαθεί να εφαρμόσει μια ακραία ερμηνεία του ισλαμικού νόμου στις περιοχές που ελέγχει .
Η Ράκκα , καταλήφθηκε από την ISIS το περασμένοχρόνο και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της επαρχίας που πέρασε εντελώς στα χέρια των ανταρτών .
« Κινδυνεύοντας  απ το σπαθί »
Η οδηγία του ISIS , επικαλούμενη την ισλαμική έννοια της ” dhimma » , απαιτεί από τους χριστιανούς στην πόλη να πληρώσει φόρο περίπου μισή ουγγιά ( 14gr  )  καθαρού χρυσού σε αντάλλαγμα για την ασφάλειά τους .

H ανακο΄λινωση επισημαίνει επίσης ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να κάνουν ανακαινίσεις σε εκκλησίες , να έχουν σταυρούς ή άλλα θρησκευτικά σύμβολα έξω από τις εκκλησίες , καμπάνες της εκκλησίας ή να προσεύχονται δημοσίως. Επίσης οι Χριστιανοί δεν πρέπει να φέρουν όπλα , και πρέπει να ακολουθήσει κι άλλους κανόνες που επιβάλλονται από την ISIS  στην καθημερινή τους ζωή .
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ομάδα είχε συναντηθεί με εκπροσώπους  των Χριστιανώνκαι τους πρόσφερε τρεις επιλογές – θα μπορούσαν να ασπαστούν το Ισλάμ , να αποδεχθεί τους όρους της ISIS, ή να απορρίψουν τον έλεγχό τους με κίνδυνο να σκοτωθούν .
« Αν απορρίψουν τις προτάσεις μας , υπόκεινται στην ύπαρξη των νόμων, και τίποτα δεν θα παραμείνει μεταξύ αυτών και της ISIS , εκτός από το σπαθί “, ανέφερε η δήλωση.
Μια ομάδα από 20 χριστιανούς ηγέτες επέλεξαν να μην αποδεχθούν το νέο σύνολο κανόνων, δήλωσε η ISIS .
Η Ράκκα είχε κάποτε πληθυσμό 300.000 άτομα , με λιγότερο από 1 % χριστιανούς , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Πολλοί Χριστιανοί διέφυγαν μετά τις πρώτες επιθέσεις της ISIS  και το κάψιμο εκκλησιών .
Η ομάδα έχει κατηγορηθεί για σοβαρές παραβιάσεις στις περιοχές που ελέγχει .
Η Ράκκα, έχει αποτελέσει συχνά πεδίο μάχης, μεταξύ ISIS και αντίπαλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ .
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί από τις υποστηριζόμενες από τη Δύση  ομάδες που επιτέθηκαν στα οχυρά της  ISIS στις αρχές Ιανουαρίου .
http://wp.me/p1WpK8-1yV

Σχόλια