Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Του κουτρούλη ο γάμος στο ΥΠΕΞ...

Πολλά τα παράπονα μεταξύ των νέων διπλωματικών για τα αποτελέσματα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Ιδίως ασκούν κριτική στην ΕΔΥ που δεν διαμαρτυρήθηκε για το φαινόμενο των αποσπασμένων στη ΜΑ ΕΕ λόγω προεδρίας που εμφανίζονται πλέον ως μετατιθέμενοι. Έτσι μας επισημαίνουν το φαινόμενο της κας Πετρουλά (αναρωτιόμαστε παρεμπιπτόντως αν πρόκειται για εκείνη τη νεαρά σύμβουλο του κάποτε ΥΠΕΞ κ. που επί Σχεδίου Ανάν υμνούσε τη Τουρκία
και έβριζε το μακαρίτη Τάσο Παπαδόπουλο) που είναι συνεχώς στο εξωτερικό (πλην 3 ημερών στη Κ.Υ.) και λαμβάνει και νέα τοποθέτηση στη ΜΑ ΕΕ όπου είναι ήδη αποσπασμένη.
Ενδιαφέροντα και τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπου, πλην της κατόπιν πιέσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου (όχι του ΝΣΚ, όπως γράψαμε) αποφάσεως για μετάθεση του πρέσβη στη Κούβα κ. Χαραλάμπους (απαιτείται πλέον η λήψη της απόφασης μετάθεσης προ της εισόδου στο τρίμηνο αφυπηρετήσεως για να χορηγούνται νομίμως τα έξοδα οικοσκευής) και των προαγωγών των τριών νέων Γενικών Συμβούλων ΟΕΥ Α΄, είχαμε και προαγωγές στο βαθμό του Εμπειρογνώμονα Πρεσβευτή Συμβούλου Α΄. Για μια ακόμα φορά αναβλήθηκε η προαγωγή της Ράνιας Ηλιοπούλου, η οποία «τιμωρείται» διαχρονικά διότι αποκάλυψε ότι πολλοί εκ των μεταταχθέντων από το ΥΠΕΘΟ εμπειρογνωμόνων δεν είχαν τα τυπικά προς μετάταξη προσόντα, ιστορία που το βαθύ ΥΠΕΞ θέλει (προς το παρόν τουλάχιστον) να θάψει. Παραλήφθηκε όμως και η Μπέρυ Κυριακοπούλου. Όχι μας λένε –επισήμως- για το ρόλο της στην υπόθεση των ΜΚΟ όταν ήταν στην ΥΔΑΣ-1 (στέλεχος και διευθυντής, για ένα διάστημα), αλλά εξαιτίας αρνητικού φύλλου αξιολόγησης του πρέσβη Θ. Σωτηρόπουλου για τη δράση της στη περίοδο απόσπασης της στη ΜΑ ΕΕ. Μας λένε ότι ιδιαίτερα βάρυνε ότι, όταν δεν της ανανεώθηκε η απόσπαση, αρνήθηκε επιδεικτικά να ενημερώσει τους διαδόχους της στα dossiers που μέχρι τότε χειριζόταν. Το αστείο είναι ότι αρχικά η κα Κυριακοπούλου τα έριξε στον νυν προϊστάμενο της στην ΥΔΑΣ-3 Γιώργο Μπακατσιάνο, ο οποίος «κρύφτηκε» για να αποφύγει την οργή της, έως ότου ξεκαθαρίσουν οι «ευθύνες». http://e-dragoumanos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.