Ραχήλ Μακρή: «Ποιος θα πληρώσει τη νύφη με τους μπαταχτσήδες υπουργούς που έκαναν παρέλαση στην Κεφαλονιά πάνω στα συντρίμμια του σεισμού, ‘’δημοσία δαπάνη’’;»

Κατάθεση Ερώτησης & ΑΚΕ της Τομεάρχου Περιβάλλοντος και Υποδομών Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά το κόστος διαμονής κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων στην Κεφαλονιά
Ραχήλ Μακρή: «Ποιος θα πληρώσει τη νύφη με τους μπαταχτσήδες υπουργούς που έκαναν παρέλαση στην Κεφαλονιά πάνω στα συντρίμμια του σεισμού, ‘’δημοσία δαπάνη’’;»
Την ώρα που οι σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς μένουν σε αντίσκηνα δίχως να έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος από τις εξαγγελθείσες κυβερνητικές υποσχέσεις, ο κυβερνητικός θίασος της ρεμούλας
φέρεται να περιόδευσε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, δίχως να πληρώσει τα έξοδα της για λόγους εντυπωσιασμού πασαρέλας των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, το κόστος για διαμονή, τροφή και έξοδα μπαρ ύψους 11.239,60 ευρώ των κυβερνητικών κλιμακίων και των παρατρεχάμενών τους, κατέληξε στον δήμο.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος για το μαύρο της ΕΡΤ έσπευσε να υποστηρίξει πως ουδέποτε τέθηκε ζήτημα στην κυβέρνηση, για το ποιος θα πληρώσει το ποσό των 11.239,60 ευρώ. Προσέθεσε μάλιστα, πως «εξυπακούεται ότι τα έξοδα παραμονής κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων στην Κεφαλονιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπλήκτων, θα καλυφθούν από τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών τους», μιλώντας σε μέλλοντα χρόνο για μια παρελθοντική επίσκεψη, τα έξοδα για την οποία θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί άμα τη αναχώρησή τους.
Η Κυβέρνηση του υποτιθέμενου πρωτογενούς πλεονάσματος, παρουσίασε ένα ακόμη δημόσιο έλλειμμα, αυτή τη φορά στις πλάτες των σεισμοπαθών, την ώρα μάλιστα που εκτυλισσόταν το δράμα τους και έβλεπαν τα σπίτια τους να κρίνονται κατεδαφιστέα.
Προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μπαταχτσήδες της Κυβέρνησης, η Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 6925/827/13-3-14 Ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.



Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:






ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
Βουλευτής Ν Κοζάνης
Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Υποδομών των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Εσωτερικών,
Εθνικής Άμυνας
Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων
ΘΕΜΑ: «Ποιος θα πληρώσει τη νύφη με τους μπαταχτσήδες υπουργούς που έκαναν παρέλαση στην Κεφαλονιά πάνω στα συντρίμμια του σεισμού, ‘’δημοσία δαπάνη’’;»
Σύμφωνα με το από 06-03-2014 ηλεκτρονικό δημοσίευμα με τίτλο «Κεφαλονιά: Έστειλαν τον λογαριασμό της επίσκεψης των κυβερνητικών αξιωματούχων στο νησί», καταγγέλλεται ότι «η κυβέρνηση έστειλε τον λογαριασμό με το κόστος της διαμονής στην Κεφαλονιά, υπουργών, γενικών γραμματέων, καθηγητών, μηχανικών, στρατιωτικών ακόμα και δημοσιογράφων, τις πρώτες μέρες του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, στον δήμο Κεφαλονιάς.
Το θέμα της κάλυψης των εξόδων αυτών,  ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά αποσύρθηκε λόγω της αντίδρασης της αντιπολίτευσης, που θεώρησε αδιανόητο ο δήμος να επιφορτιστεί με τα έξοδα διαμονής των κυβερνητικών αξιωματούχων. Σύμφωνα με τις προσφορές από τις επτά ξενοδοχειακές μονάδες που προσέφεραν στέγη για μια ή δύο βραδιές το ποσό ανέρχεται σε 11.239,60 ευρώ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα έξοδα μπαρ που έκαναν κάποιοι από τους κρατικούς υπαλλήλους-φιλοξενούμενους.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραμένει ανοιχτό καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε ποιος θα πληρώσει το ποσό, ούτε ποιους αφορά αυτό».
Στις 7/3/2014 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του υποστήριξε πως ουδέποτε τέθηκε ζήτημα στην κυβέρνηση για το ποιος θα πληρώσει το ποσό των 11.239,60 ευρώ και πως «εξυπακούεται ότι τα έξοδα παραμονής κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων στην Κεφαλονιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπλήκτων, θα καλυφθούν από τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών τους».
Στο ίδιο μήκος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο στις 08-03-2014, αναφέρεται πως «Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας Cephalonia Holidays το ποσό των 300 ευρώ που αντιστοιχεί στην διαμονή για δύο ημέρες (3 και 4 Φεβρουαρίου), του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου και δύο στελεχών του ΓΕΕΘΑ, σε ξενοδοχείο στο νησί της Κεφαλονιάς, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της κατάστασης που προέκυψε από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Φεβρουαρίου».


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;

  1. Σε ποιο ποσό ανέρχεται το κόστος της επίσκεψης των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, ανά υπουργείο;

  1. Αληθεύει ότι οι κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι άφησαν απλήρωτο τον λογαριασμό και ζητήθηκε από τον δήμο να καλύψει τα έξοδα;

  1. Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, όπου αποσύρθηκε το θέμα κάλυψης των εξόδων, λόγω σφοδρής αντίδρασης της αντιπολίτευσης;

  1. Αν ναι, να κατατεθούν τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να κατατεθούν ανά υπουργείο όλα τα σχετικά παραστατικά, από τα οποία να προκύπτει η κάλυψη των εξόδων των απεσταλμένων στην Κεφαλονιά.



Αθήνα, 13-03-2014

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Ραχήλ Μακρή

Σχόλια