Πάνος Καμμένος:Ψηφίζοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ψηφίζουν «όχι» στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, «όχι» στην Ευρώπη των τραπεζιτών, «ναι» στην Ευρώπη των ισότιμων εθνών κρατών.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΙΟΒΑΡΑ
Τι πιστεύετε ότι κρύβεται πίσω από τις αποσκιρτήσεις των δύο βουλευτών σας;
Η υλοποίηση του σχεδίου αποδυνάμωσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αποτελούμε απειλή για την κυβερνητική συμμορία και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Οι αποστασίες είναι μέρος της νεότερης πολιτικής ιστορίας. Όπως είπε ο Μποδοσάκης, «αξιόπιστος είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη τιμή εξαγοράς».


Η αποστασία για την οποία τους καταγγέλλετε υπονοεί εξαγορά. Έχετε τέτοια στοιχεία ή ενδείξεις;

Σας παρακαλώ... Θα... πέσει ο Συμπιλίδης να μας πλακώσει. Και τότε ο Σαμαράς έριχνε την κυβέρνηση για τη Μακεδονία και σήμερα ως πρωθυπουργός πουλά την ονομασία, ενώ τελικά οι κερδισμένοι ήταν η Siemens και ο Κόκκαλης.

Μπορείτε να κατονομάσετε τα συμφέροντα που σας πολεμούν;

Πολιτικά συμφέροντα έχει η κυβέρνηση. Οικονομικά συμφέροντα έχουν οι τράπεζες που περνούν τις οφειλές τους και τα κλεμμένα στο δημόσιο χρέος. Εκδοτικά συμφέροντα είναι αυτά που συντηρούνται με διαφημίσεις των τραπεζών κατόπιν κυβερνητικών εντολών.

Γιατί το κάνουν, κατά τη γνώμη σας;

Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν γονατίζουμε.

Πιστεύετε πως όσοι φεύγουν από τους ΑΝ.ΕΛ. θα γίνουν «μαξιλαράκια» για τη συγκυβέρνηση;

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν σώζεται ούτε με τροϊκανούς αερόσακους. Κάποιοι απ' αυτούς είμαι βέβαιος ότι έχουν ήδη μετανιώσει. Είναι τραγωδία, όταν παίρνεις την εντολή του ελληνικού λαού για να τον εκπροσωπείς, στο τέλος να καταντάς μαξιλαράκι.

Εσείς μετανιώνετε που τους είχατε δίπλα σας;

Δεν μετανιώνω, γιατί τους επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Στις επικρίσεις που δέχεστε ότι δεν λειτουργεί το κόμμα και παίρνετε εσείς προσωπικά όλες τις αποφάσεις, τι απαντάτε;

Φανταστείτε ότι οι επικρίσεις αυτές έγιναν από τον διορισμένο από εμένα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα γραμματέα, ο οποίος είχε την πλήρη εξουσία εντός του Κοινοβουλίου.

Δεν είναι, πάντως, οι πρώτοι που αποχωρούν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στους διαδρόμους της Βουλής επικρατεί φημολογία ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Φοβάστε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Οι πρώτοι που αποχώρησαν, διά του τότε εκπροσώπου τους Δημήτρη Σταμάτη, ζήτησαν τη μεγαλοψυχία του πρωθυπουργού. Την επέδειξε μόνο στον κ. Μαρκόπουλο. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στα αζήτητα. Τώρα μέσω του Νταβρή απαντούν θετικά στο προσκλητήριο Σαμαρά. Παρ' όλες αυτές τις μεταγραφές - αποστασίες, ο κ. Σαμαράς καταρρέει. Τζάμπα οι κόποι...

Μ' αυτά και μ' αυτά, πάντως, το κόμμα σας δείχνει να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις...

Πάντα υποχωρούσε στις δημοσκοπήσεις, διότι δεν έχουμε να τις πληρώσουμε. Προτιμούμε να υπερτερούμε στις εκλογές, όπως γίνεται κάθε φορά μέχρι τώρα.

Ποιος είναι ο στόχος σας στις ευρωεκλογές;

Ο στόχος μας είναι να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ότι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΔΗΜ.ΑΡ., δηλαδή Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ψηφίζουν την κατάργηση των εθνών κρατών και την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης. Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζουν πάλι ομοσπονδιοποίηση με κοινωνικό μανδύα. Ψηφίζοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ψηφίζουν «όχι» στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, «όχι» στην Ευρώπη των τραπεζιτών, «ναι» στην Ευρώπη των ισότιμων εθνών κρατών. Είναι ξεκάθαρο ότι το σχέδιο της κυρίας Μέρκελ είναι, μέσω των κρίσεων στον Νότο, να μετατρέψει την Ευρώπη των ισότιμων εθνών κρατών σε μια Ευρώπη όπου ο Βορράς και ιδιαίτερα η Γερμανία θα ελέγχουν μέσω του χρέους τις χώρες του Νότου.

Οι ευρωβουλευτές που μπορεί να εκλέξετε σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα ενταχθούν;

Είμαστε συνεργαζόμενοι με τους αντιφεντεραλιστές και συνδιαμορφώνουμε μια ομάδα του Νότου. Οι παλιοί κομματικοί διαχωρισμοί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Αριστεράς και του ακροδεξιού σχηματισμού της Λεπέν δεν καλύπτουν την Ευρώπη της κρίσης και ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε επαφές με γκολικούς βουλευτές που δεν δέχτηκαν τη νέα δομή της Ευρώπης, την οποία προωθεί η Γερμανία, με σοσιαλδημοκράτες της Πορτογαλίας, με ανεξάρτητους της Ιταλίας για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής πλατφόρμας για τις Βρυξέλλες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το πρώτο κίνημα που γεννήθηκε στην εποχή της νέας κρίσης χρέους. Πρωτοστατούμε λοιπόν και στις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Υπάρχει αλλαγή στις γεωπολιτικές ισορροπίες της Ευρώπης;

Η αλαζονεία της Γερμανίας με την προκλητική της στάση στη συνεργασία με ΜΚΟ της νέας τάξης πραγμάτων να χρηματοδοτήσουν τις εξεγέρσεις στην Ουκρανία για να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να την αντικαταστήσουν αντισυνταγματικά και παράνομα με νεοναζιστές στη χώρα οδήγησε στη δίκαιη επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων που ως είχαν υποχρέωση προστάτευσαν τους ομοεθνείς τους στην Κριμαία. Η Γερμανία μέσω των τραπεζών αισθάνεται τόσο δυνατή ώστε να ανακαλέσει τους παλιούς της συμμάχους του Γ' Ράιχ. Η Ελλάδα είναι προς το συμφέρον όλων των υπολοίπων, πλην της Γερμανίας, να είναι μια χώρα σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άμεσες συμφωνίες με τις ΗΠΑ, την Ευρασιατική Ένωση, το Ισραήλ και την Κίνα.

Για να υπάρξουν όμως επενδύσεις πρέπει, κατά παράβαση των εντολών της τρόικας, να μειωθεί άμεσα η φορολογία κάτω από τα όρια του μέσου όρου των χωρών που συνορεύουμε, να ανασταλούν οι συμφωνίες για το ξέπλυμα χρήματος και εισροής κεφαλαίων για δύο χρόνια, να δοθούν κίνητρα για τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Στις αυτοδιοικητικές, όπου οι ΑΝ.ΕΛ. δεν κατεβαίνετε αυτόνομα παντού, τι στόχο έχετε;

Ο στόχος μας είναι μέσα από την ψήφο των πολιτών να εκφραστούν δημοκρατικά οι τοπικές κοινωνίες και να επιλέξουν στις εκλογές του Μαΐου τους καλύτερους για δημάρχους και περιφερειάρχες.

Θεωρείτε ότι μετά τις 25 Μαΐου θα δρομολογηθούν εξελίξεις και προς ποια κατεύθυνση, από τη στιγμή που τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είναι πιθανόν να κινηθούν κοντά στο 20%;

Δεν έχω την ίδια διαίσθηση και η απάντηση θα είναι διαφορετική αν μιλάμε για διαφορά 5% με 15% το ένα κόμμα από το άλλο, ή για 10% με 20%.

Σας αφορούν τα όσα λέγονται για τον Ευρωπαϊκό Συναγερμό που θα συγκροτήσει ο κ. Σαμαράς;

Ο κ. Σαμαράς ενδιαφέρεται μόνο να αλλάξει το ΑΦΜ της Νέας Δημοκρατίας για να γλιτώσει τα δάνεια. Το ίδιο κάνει και ο κ. Βενιζέλος με το ΠΑΣΟΚ.

Με το σχήμα των κυρίων Πολύδωρα και Ζώη γιατί δεν συνεργάζεστε;

Διότι είναι απόφαση του συνεδρίου μας να μη συνεργαζόμαστε εκλογικά με κανέναν βουλευτή ο οποίος έχει ψηφίσει μνημόνιο.

Θα επιμείνετε στη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Δεν ονοματίζουμε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ Εμείς μιλάμε γενικότερα για αντιμνημονιακό μέτωπο.

Και αν, όπως λένε οι κυβερνητικοί, το μνημόνιο έχει τελειώσει ως τότε;

Όσο κι αν τελειώνει το μνημόνιο, όπως λένε οι κυβερνητικοί, τα 700 δισ. ευρώ χρέους μπορούν να τελειώσουν μόνο με διαγραφή.

Ευρώ ή δραχμή;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε λύση προς το συμφέρον του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από τα συμφέροντα της Ευρώπης. Δεν δεχόμαστε την παραβίαση της ευρωπαϊκής συνθήκης και τον πλουτισμό των γερμανικών τραπεζών σε βάρος της ευημερίας του ελληνικού λαού με αντάλλαγμα την ευρωπαϊκή μαρκίζα.

Και κάτι τελευταίο: Σήμερα διεξάγεται μια κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία με την τρόικα, την οποία ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές τις προηγούμενες ημέρες απειλούσαν να καταψηφίσουν, κυρίως εξαιτίας της διάταξης για το γάλα. Πιστεύετε ότι η κομματική πειθαρχία θα τους αποτρέψει;

Ο κ. Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη λογική Συμπιλίδη δεν δικαιούται να μιλά για κομματική πειθαρχία και να παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης και κατά συνείδηση ψήφου του βουλευτή. Οι βουλευτές την Κυριακή το βράδυ θα ψηφίσουν κατά τη συνείδησή τους και κατά τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει. Ο δρόμος δεν έχει επιστροφή.

Σχόλια