Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

"Μούφα".. η είδηση για υποχρεωτικό το κούρεμα του Κιμ Γιονγκ-ουν σε όλους τους νεαρούς

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν επιβάλει πλέον σε όλους τους μαθητές και φοιτητές στη Βόρεια Κορέα να κουρεύονται στο ίδιο στιλ με το δικό του. Aκόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν το μέτρο θα ισχύσει και για τους ενήλικες άντρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Radio Free Asia, του BBC και της Daily Mail, δύο εβδομάδες πριν,

μέσω νομοθεσίας επεβλήθη σε μαθητές και φοιτητές να κυκλοφορούν αποκλειστικά με το χαρακτηριστικό κούρεμα που προτιμά ο "αγαπημένος ηγέτης".

Την περασμένη μόλις χρονιά μετά από νομοθετική ρύθμιση ορίστηκαν 18 στιλ για τις γυναίκες και μόλις δέκα επιλογές για τους άνδρες. Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας είχε πριν από 8 χρόνια κάνει εκστρατεία ενάντια στα μακριά μαλλιά, προτείνοντας ένα κούρεμα που θα ήταν πιο ταιριαστό με τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής και παροτρύνοντας τους άντρες να κουρεύονται κάθε 15 ημέρες. Το πρόγραμμα είχε τίτλο "Let us trim our hair in accordance with Socialist lifestyle."
Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων και επισκεπτών..μάλλον πρόκειται για μια ακόμη ανεπιβεβαίωτη πληροφορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.