Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Η πρώτη φωτό από την ρωσική επέμβαση με τον Ομπάμα να λέει ότι "θα υπάρξει κόστος"

Μια φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας μέσα στη Βουλή της Κριμαίας δείχνει τους ένοπλους Ρώσους που έχουν υπό τον έλεγχό τους το κτίριο να παρακολουθούν τους υπαλλήλους που αποχωρούν. Είναι ντυμένοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά και βαρειά οπλισμένοι. Είναι προφανές ότι πρόκειται για Ρώσους οι οποίοι μεθοδικά εκτελούν σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης στην Κριμαία. Η επέμβαση προκάλεσε ήδη την αμερικανική αντίδραση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε την Ρωσία ότι “οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα έχει κόστος”. Ο Ομπάμα εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας εντός της Ουκρανίας χαρακτηρίζοντάς οποιαδήποτε βίαιη επέμβαση “αποσταθεροποιητική ενέργεια για την περιοχή”.

Το Κίεβο προσπαθεί να κρατήσει “ψηλά τους τόνους” μιλώντας ανοιχτά για ρωσική στρατιωτική επέμβαση με την Μόσχα να κινείται στρατιωτικά πολύ έντονα αλλά την ίδια ώρα να επιμένει ότι πρόκειται για κινήσεις που γίνονται για λόγους ασφαλείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ρωσικές ΕΔ μπορούν να συντρίψουν ενδεχόμενη στρατιωτική αντίδραση των Ουκρανών. Το ζήτημα είναι τι αντιδράσεις θα προκαλέσει απο τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα μια στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έχει συμφωνηθεί , αν έχει συμφωνηθεί κάτι για την τύχη της Ουκρανίας. Το σενάριο που θέλει τον διαμελισμό της με την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας “σέρνεται” από την κορύφωση της κρίσης κυρίως από τα δυτικά ΜΜΕ. Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη αν πράγματι υπάρχει η συγκατάθεση της Μόσχας για την υλοποίησή του.
 
http://www.onalert.gr/stories/i-proti-photo-apo-tin-epemvasi-ton-roson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.